:

:

TV Most

Foto: Gazeta blic

clock

Decembar 10, 2021   17:21

0

143

Odobren zahtev odbrane Gucatija i Haradinaja da po drugi put saslušaju dva svedoka

Sudsko veće u slučaju protiv lidera Organizacje ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, saopštilo je da je prihvatilo zahtev odbrane da pozove dva svedoka Specijalnog tužilaštva po drugi put, prenosi Kosovo pres.

Predsednik sudskog veća je rekao da je sudsko veće odlučilo da odobri iz razloga, zakasnelog izdavanje materijala Tužilaštva odbrani i zahtevom sudskom veću da ih ne iznosi, te je Sudsko veće naložilo odbrani da protiv pitanja postavi na zatvorenoj raspravi.

Prema rečima advokata Risa, odbrani nije data mogućnost da pravilno iznese tvrdnju za podsticanje u izvršenju krivičnog dela.

"Jasno ćemo staviti do znanja u našim završnim rečima da su navodi o podsticanju na izvršenje krivičnog dela uspešni, prinuda nije jedan od ovih elemenata ili dokaza. Sve vreme smo tražili da krenemo brzo i da nema kašnjenja, već da budemo fleksibilni na primer u pogledu činjenice daTužilaštvo nije u potpunosti ispunilo obaveze izdavanja dokumenata“, rekao je Ris.

Tužilaštvo je ocenilo da nema osnova za ponovno pozivanje svedoka.

Suđenje bivšim čelnicima ORV OVK nastaviće se 15. decembra.

Hisni Gucati i Nasim Haradinaj uhapšeni su 25. septembra 2020. godine, i nalaze se u pritvoru u Hagu.

Oni se terete za krivična dela protiv sprovođenja pravde, i to za ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanje svedoka, osvetu i povredu tajnosti postupka.

Izvor: Kosovo online/Kosovapress

KiMSpecijalni sud za OVKHaradinajGucati
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva