:

:

TV Most

clock

Septembar 04, 2019   17:33

0

31

Određen pritvor dvojici osumnjičenih za šverc kokaina

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana ocu i sinu iz Šida D. Đ. i M. Đ. koji se sumnjiče da su učestvovali krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu, koji je zaplenjen pre nekoliko dana kod Azorskih ostrva u Španiji.

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal u utorak je pokrenulo istragu protiv njihv dvojice kao i V. F. koji je uhapšen u Španiji, na jedrilici kod Azorskih ostrva, na kojoj je zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

Pod istragom tužliaštva je B. I, koji trenutno nije dostupan organima gonjenja.

U saopštenju suda se precizira da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku tri dana od prijema rešenja.

D. Đ. i M. Đ. se sumnjiče da su izvršili po jedno krivično delo neovlašćena proizvodanja i stavljanje u promet opojnih droga.

V. F. se sumnjiči kao organizator kriminalne grupe, a ostali kao njeni pripadnici.

On je uhapšen je na jedrilici, zajedno sa jednim Rusom i jednim Meksikancem.

Jedrilicu je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, a na njoj je pronađeno i zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

Tužilaštvo je juče saopštilo da postoji osnovana sumnja da je V.F. organizovao kriminalnu grupu, koja je za cilj imala da izvrši prenos opojne droge - kokaina iz Južne Amerike do Evrope.

Osumnjičeni iz Srbije su, kako se sumnja, pripadnicima grupe koji vrše transport obezbeđivali logističku podršku, uplatama novčanih sredstava neophodnim za finansiranje puta i transporta.

Izvor: Танјуг

Švercpritvordroga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva