:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2019   16:32

0

186

Održana promocija knjige "Poslednji argonat" Aleksandra Gatalice

U organizaciji doma kulture “Stari Kolašin” a pod pokroviteljstvom Kancelarije za KiM, u Zubinom Potoku je održana promocija najnovijeg romana Aleksandra Gatalice „Poslednji argonaut“ čiji je slogan „Zaboraviti sve ili se svega sećati – Šta je veće prokletstvo?”.

“Poslednji argonaut” Aleksandra Gatalice je prema rečima autora je potpuno drugačiji od njegovog prethodnog romana “Veliki rat”.

“”Veliki rat” je istorijski roman a ovo je idealistički roman. Zajedničko im je samo slovo I na početku. Reč je o tome da li smo na pragu toga da izgubimo sećanja, izgubimo iz jednog jednostavnog razloga – više ništa ne moramo da pamtimo. Što god nam treba pogledamo na internetu, Wikipediji ili bilo gde drugo. Moj junak gubi svo pamćenje i tu počinje njegova borba za identitet. Bez pamćenja nemamo identitet”, rekao je Gatalica i dodao da je roman lepo primljen i podstakao ljude da razmišljaju na tu temu.

Šesnaesti roman jednog od najčitanijih pisaca savremene srpske knjiženosti je opsežna i složeno građena knjiga čiji je žanrovski profil veoma teško odrediti.

“Gatalica je i ovaj roman ustrojio veoma pažljivo. Unutar čvrste kompozicione rešetke on je aktivirao znatan broj tema koje su prisutne i u njegovim ranijim pripovetkama i romanima. Dodao je i čitav niz različitih aluzija i reminiscencija na dela iz domaće i strane književnosti”, rekao je Mileta Aćimović Ivkov,  književni kritičar.

Za sve ljubitelje pisane reči promociju ove knjige organizovao je Dom kulture “Stari Kolašin” pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most

Poslednji argonautAleksandar GatalicaStari Kolašin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva