:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Decembar 07, 2020   13:29

0

190

Održana prva sednica nove Vlade Crne Gore

Novoizabrana crnogorska Vlada održala je danas prvu sednicu, koja je, kako je saopštio njen potpredsednik Dritan Abazović, bila posvećena imenovanjima za Komisije koje bi trebalo da počnu da rade i generalnog sekretara Vlade.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je generalni sekretar Božo Milonjić a šefica kabineta premijera Ivana Malović.

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se ranije danas sa bivšim premijerom Duškom Markovićem, koji mu je predao dužnost.

Marković je na Tviteru saopštio da je današnji susret i formalna primopredaja dužnosti potvrda demokratskog sadržaja, zrelosti i odgovornosti koju baštini crnogorska politika, prenosi RTCG.

"Nadajmo se da će ova Vlada raditi u interesu Crne Gore i svih njenih građana", naveo je Marković na Tviteru.

Nova vlada osim premijera ima potpredsednika i 12 ministarstava.

Abazović apelovao na smanjenje tenzija u društvu

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović apelovao je danas da se smanje tenzije u društvu, navodeći da Crnu Goru čeka teška godina i mnogo važnih odluka.

On je kazao da se nova vlada trudi da bude što efikasnija i da je odmah počela sa radom, što pokazuje da postoji jedna nova energija.

Odgovarajući na pitanje novinara da li proslave koje su bile organizovane u nekoliko gradova vidi kao proslavljanje nove vlade ili kao provokaciju ka nekim manjinama, Abazović je naveo da je uvek srećan kad se ljudi raduju, ali da to ne treba da bude na štetu nekog drugog.

On je apelovao na građane da maksimalno sačuvaju dostojanstvo i izbegnu svaki vid provokacija ukoliko žele da pomognu novoj vladi, prenela je podgorička Pobjeda.

Pozvao je i na poštovanje epidemioloških mera koje su i dalje na snazi i kazao da će sutra verovatno biti donete nove mere.

"Moj je apel da smanjimo malo ukupne tenzije u društvu. Čeka nas jedna teška godina i puno važnih odluka. Čekaju nas stvari u vezi sa stabilizacijom ekonomije. Mislim da to treba da bude prioritet svih građana", rekao je Abazović.

Komentarišući najavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će Specijalno državno tužilaštvo ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u njegovom slučaju, Abazović je kazao da očekuje da se s Katnićem vidi ove sedmice i da nema ništa protiv da s njim podeli neka razmišljanja na tu temu.

"On neka apsolutno radi svoj posao", naveo je Abazović.

Dodao je i da će, osim s Katnićem, razgovarati s direktorima policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, vrhovnim državnim tužiocem i, kako je naveo, verovatno još s nekim važnim instancama vezanim za bezbednosni sektor.

Abazović je kazao da je u potpunosti saglasan sa stavom nove ministarke odbrane Olivere Injac u vezi s planinom Sinjajevinom.

"To smo obećali građanima, naravno da će i Vojska Crne Gore (VCG) trenirati kao i sve druge vojske u svetu. Mi želimo da vratimo ugled VCG i obaveza nove ministarke odbrane će biti da radi na tome da Vojska i Ministarstvo odbrane zaista postanu organ koji će se prepoznavati po velikom respektu", naveo je Abazović.

Izvor: Танјуг, FoNet

Crna Goranova Vlada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva