:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2020   13:02

0

39

Održana prva sednica nove Vlade, Novak Nedić izabran za generalnog sekretara, ministri preuzimaju resore

Na prvoj sednici Vlade Republike Srbije, koja je održana danas, postavljen je Novak Nedić za generalnog sekretara vlade, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade, povučeni su iz skupštinske procedure.

Članovi vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova.

Vujovićeva preuzela dužnost u Ministarstvu životne sredine 

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović. 

"Primopredaja je čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu Ministarstva", istakao je Trivan. 

Ministarka Irena Vujović zahvalila je svom prethodniku na srdačnoj dobrodošlici i istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.

"Posao u resoru zaštite životne sredine obavljaću časno, odgovorno i posvećeno, kao što sam obavljala i dužnosti koje su mi do sada bile poverene. Očekuje nas veliki posao, moramo da radimo više nego ikad, kako bismo ostvarili ciljeve koje je postavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Verujem da ćemo uspeti u tome i da će građani vrlo brzo moći da vide rezultate našeg rada", poručila je Vujovićeva. 

Ružić predao dužnost Obradovićevoj 

Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predao je danas dužnost novoj ministarki Mariji Obradović.

Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima Ministarstva koji su postignuti u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasani sistemi u službi građana i privrede.

Ružić je koleginici poželeo uspeha u radu i istakao da je u Ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Vulin i Stefanović potpisali Zapisnik o primopredaji dužnosti

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, koji je izabran za ministra odbrane.

Nakon intoniranja himne ministri Stefanović i Vulin, potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti.

Ministar Stefanović uručio je oficirsku sablju ministru Vulinu, koji mu je poželeo uspeh na novoj dužnosti.

Svečanosti koja je održana u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova.

Maja Gojković preuzela resor kulture i informisanja 

U prostorijama Ministarstva kulture i informisanja danas je izvršena primopredaja funkcije ministra kulture i informisanja između Vladana Vukosavljevića i Maje Gojković.

Maja Gojković, nakon pozdrava sa odlazećim ministrom Vukosavljevićem, zvanično je potpisala protokol o primopredaji.

Mandat ministarki kulture i informisanja u novoj Vladi RS počeo je da teče posle polaganja zakletve u Skupštini Srbije 28. oktobra 2020. godine.

Ðorđević predao dužnost ministarki Kisić Tepavčević

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević preuzela je danas dužnost dosadašnjeg ministra Zorana Ðorđevića.

On je poželeo uspešan mandat novoj ministarki i istakao da je siguran da će ona dati svoj maksimum tokom vršenja funkcije.

Ðorđević je predao Kisić Tepavčević izveštaj o radu u prethodne tri godine i četiri meseca svog mandata, kao i izveštaj DRI, kako bi uputio novu ministarku u stanje resora kojim će ona rukovoditi.

Ministarka Kisić Tepavčević je zahvalila Ðorđeviću na iskustvima koja joj je preneo i istakla da će se predanim radom boriti za obezbeđivanje boljih uslova života i rada građana Srbije.

"Potrudiću se da na najbolji način odgovorim izazovu koji je preda mnom", poručila je Kisić Tepavčević.

Ministar Branko Ružić preuzeo novi resor

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Mladena Šarčevića.

Na sastanku prilikom primopredaje predat je Izveštaj o radu ministarstva, a dosadašnji ministar upoznao je ministra Ružića o rezultatima rada ministarstva i aktivnostima koje su u toku, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ministar Ružić je istakao da mu je čast da je treći put ministar u Vladi Srbije i da ovako veliki resor prosvete i nauke predstavlja izazov, ali se nada da će sva otvorena pitanja uz dobar tim rešiti.

Šarčević je Ružiću poželeo sreću u daljem radu i naglasio da u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rade profesionalci i kadar veoma posvećen podizanju kvaliteta obrazovanja i nauke.

Matić:Nastojaću da ispunim očekivanja građana

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da će nastojati da ispuni očekivanja građana i nastaviti da doprinosi društvenom i ekonomskom usponu Srbije i u teškim vremenima koja su pred nama.

Matić je na svom Fejsbuku napisala da joj je čast što može da predvodi jedno od najuspešnijih ministarstava zahvaljujući poverenju koje su joj ukazali predsednik SDPS-a i prethodni ministar Rasim Ljajić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i poslanici Skupštine Srbije.

Matić je u sredu uveče izglasana za ministarku, a na tom mestu je smenila Rasima Ljajića.

Izvor: Танјуг, RTS

Vlada SrbijeNovak Nedić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva