:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 27, 2019   13:17

0

576

Održani Svetosavska akademija i bal u Zubinom Potoku

U organizaciji doma kulture „Stari Kolašin“,Srpskog nacionalnog savjeta iz Crne Gore i srpskog pjevačkog društva „Svetosavnik“ iz Podgorice,a pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i privremenog organa opštine Zubin Potok ,u Zubinom Potoku je održana svečana Svetosavska akademija i tradicionalni svetosavski bal Ibarskog Kolašina.

Srđan Vulović predsednik Privremenog organa Opštine Zubin Potok rekao je prilikom otvaranja Akademije da nas vreme i prostor  u kome živimo još više nas obavezuje da rdimo I stvaramo u dugu Svetosavlja.

“Kao I do sada potrebni su nam sloga , mir, poštovnje praštanje…i iznaad svega čast  i  dostojanstvo”, rekao je Vulović.

Momčilo Vuksanović predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore istakao je da veštački postavljene granice između jednog naroda ne mogu da nas razdvoje.

“To nas je motivisalo da ove godine budemo organizatori ove svečanosti i da u sardnji sa Kncelarijom za KiM i omaćinima  buemo organizatori”, rekao je on i poručio da su sa našim narodom I da ih podržavaju.

Andrijana Živanović direktor Doma kulture „Stari Kolašin“ rekla je da se tradicija nastvlj i da organizatori nastoje da dovedu eminentne umetnike.

Protojerej Milan Vasić blagoslovio je svečanost i poželeo da se I u narednom periodu proslavlja ime Svetog Save u Ibarskom Kolašinu.

Danica Krstić vokalna solistkinja rekl je da je program bio raznolik i izrazila uverenje da su prisutni uživali u programu.

Predsednik Srpskog nacionalog Saveta iz Crne Gore poklonio je domaćinima komplet knjiga a pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dušan Jovović dobio je gusle, simbol nacaionalnog opstanka Srba

Izvor: TV Most

Svetosavske svečanostiZubin Potok
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva