:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2019   13:07

0

115

OEBS: Nismo bili uključeni u rad CIK, nije bilo odobrenja

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu ne može dati nikakve procene ili uvide u vezi dogadaja u Centru za prebrojavanje glasova i rezultate Centralne izborne komisije (CIK), jer nije uključena u rad te institucije, rečeno je danas T a n j u g u povodom nepravilnosti u prebrojavanju glasova pristiglih putem pošte iz centralne Srbije.

"Svesni smo događaja u Centru za prebrojavanje glasova i rezultate CIK, ali ne možemo ponuditi nikakve procene ili uvide, jer Misija OEBS na Kosovu nije uključena ni u jedan aspekt rada tog Centra, koji je zadužen za obradu glasova pristiglih putem pošte”, navedeno je u pisanoj izjavi Misije za T a n j u g.

"Postojala je inicijativa za naše učešće, ali ona nije odobrena i zato nismo uključeni. Na dan izbora, OEBS je, na osnovu zahteva CIK-a, pružio tehničke savete I pomoć u sprovođenju glasanja u četiri opštine na severu Kosova", objasnila je Misija OEBS na Kosovu.

U Centru za prebrojavanje glasova i rezultate CIK prekinuto je prebrojavanje glasova pristiglih putem pošte iz centralne Srbije zbog navodne otrovne supstance.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva