:

:

TV Most

Foto: OFK ,,DIF"

clock

Novembar 28, 2023   18:10

0

48

OFK Dif protiv Dinama iz Zagreba na Kupu Novog Sada

Omladinski fudbalski klub Dif iz Kosovske Mitrovice učestvovaće na fudbalskom turniru “Kup Novog Sada” koji će biti održan od 1. do 3. decembra.

Generacija 2016 OFK Dif otvoriće turnir i odmeriti snage sa ekipom Dinama iz Zagreba, rekao je za Radio Mitrovica sever direktor OFK Dif Nemanja Bulatović. 

On je Turnir u Novom Sadu ocenio kao jedan od jačih i bolje organizovanih turnira na Balkanu, ali i kao priliku da mališani upoznaju nove drugare, neguju sportske vrednosti i pokažu svoj talenat.

,,Za nas je to zaista velika satisfakcija i imamo još dva ili tri treninga da se kompletno spremimo. Imajući u vidu kakav je FK Dinamo iz Zagreba, verovatno jedan od nosilaca Balkanskog sporta, mi ćemo kao mali klub iz Kosovske Mitrovice pokušati da se odupremo gigantu kao što je on” rekao je Bulatović.

Na turniru će učestvovati i mališani generacije 2015, koji će igrati protiv FK Partizan iz Beograda.

„Prezadovoljni smo time što ćemo da budemo jedini predstavnici sa Kosova i Metohije na ovom turniru. Nadam se da će naši mališani pružiti maksimum zajedno sa trenerima. Rezultat kakav bude, neka bude, bitno je upoznavanje i lepo druženje. Posle nekoliko turnira u prethodnoj godini, upoznali smo prijatelje iz Salzburga, i onda je došlo do našeg putovanja u Salzburg. Na ovom turniru upoznaćemo i Rumune, Mađare i Bugare, pa eto prilike da odemo na neki turnir i u drugim zemljama“ naveo je Bulatović.

Govoreći o postignutim rezultatima i uspesima, Bulatović je podsetio da su proteklog vikenda mališani OFK Dif na turniru koji je održan u Guči, ostvarili izuzetne rezultate.

„Učestvovali smo sa dve generacije i obe su se vratile sa pobedničkog postolja. Generacija 2014 je osvojila drugo mesto. Imala je sve pobede ali u finalu su bili bolji mališani iz Čačka. Generacija 2013 osvojila je treće mesto, takođe sa svim pobedama osim u polufinalu, gde su odlučili penali. Eto prilike da mališani koji putuju u Novi Sad budu bolji od svojih starijih drugara“ rekao je Bulatović.

Na ,,Kupu Novog Sada” koji će biti održan ovog vikenda u Generaciji 2016., u grupi A svoje snage odmeriće FK Vojvodina, NK Lokomotiva, FK Borac plavi, PMFC Pecuj, a u grupi B GNK Dinamo Zagreb, FK Borac crveni, FK Proleter Zrenjanin i OFK Dif Kosovska MItrovica.

U Generaciji 2015 u grupi A igraće FK Vojvodina, FK Borac plavi, CSC Ghiroda, FK Arsenal Tivat, u grupi B FK Partizan, FK Borac crveni, NK Lokomotiva i OFK Dif Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Mitrovica sever; foto: OFK ,,DIF"

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva