:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2019   18:37

0

330

Oko 200 poljoprivrednika sa KiM na sajmu u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je jedan od najvažnijih poljoprivrednih događaja na Balkanu na kome poljprivrednici iz zemlje i regiona mogu da računaju na niže cene mehanizacije.  Ove godine  Kancelarija za KiM  je organizovala dolazak za oko 200 poljoprivrednika iz južne srpske pokrajne.Republička vlada Vlada i Kancelarija za KiM izdvojile su 200 miliona dinara za pomoć poljoprivrednicima.

To je prilika da učesnici sajma vide najnovija dostignuća iz domena agromehanizacije.

U toku je javna nabavka mehanizacije kojom će se omogućiti nabavka traktora, motokulitivatora i ostalih mašina i to je jedna od etapa pomoći koju pruža Kancelarija za KiM.

“Prošle godine smo dali 450 000 sadnica i opremu za navodnjavanje u vrednosto od  80 miliona dinara a ove godine nastavljamo sa time i trudićemo se i u buduće da pomognemo na svako način ljudima sa KiM” kažu nadležni u Kancelariji za KiM.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što su ove godine imali priliku da dočekaju poljoprivrednike sa KiM ljubazni domaćini se nadaju i nastavku uspešne saradnje .

Obećali su da će se truditi da budu dobri domaćini i izrazili uverenje da će  iduće godine na sajmu biti još više učesnika sa KiM.

I pored teških uslova poljoprivrednici sa KiM uspešno obavljaju svoje poslove i kažu da im je zahvaljujući pomoći Kancelarije za KiM i direktora Marka Đurića sve bolje.

Posebno je bitno da mladi koji bi da se bave poljoprivredom ostanu na svojim imanjima.

Ističu da ukoliko budu imali prihod od poljoprivredne proizvodnje ostaće u selika u kojima žive.

Pomoć koju pruža Kancelarija za KiM je od velike važnosti za ostanak i opstanak Srba na KiM .

Na sajmu učestvuje 1518 firmi , institucija i organizacija koje dolaze iz 32 države što će poljoprivrednicime iz svih krajeva KiM omogućiti da upoznaju potencijalne partnere kao i da prepoznaju sve potencijale tržišta u cilju daljeg napredovanja na novim tržištima.

Izvor: TV Most

sajam N.Sadpoljoprivrednici sa KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva