:

:

TV Most

Foto: AP/printscreen

clock

Oktobar 08, 2020   8:57

0

154

Oko 30 raketa pogodilo Stepanakert; Jerevan: Značajni gubici na azerbejdžanskoj strani

Predstavnik jermenskog ministarstva odbrane Artsun Hovhanisjan rekao je u sredu da je do danas u podne ubijeno između 260 i 280 vojnika na azerbejdžanskoj strani, a da je taj broj značajno porastao posle podneva.

"Do podneva neprijatelj je pretrpeo gubitke od 260 do 280 ljudi, što uključuje pripadnike regularne vojske i teroriste", rekao je Hovhanisjan na konferenciji za novinare.

Dodao je da je uništeno između 60 i 80 azerbejdžanskih oklopnih vozila, kao i da je značajan broj vojne opreme pao u ruke jermenskih snaga, prenosi Armenpres.

Agencija podseća da je jermenska strana do sada prijavila 320 žrtava među pripadnicima vojske i 21 poginulog civila.

Oko 30 raketa pogodilo Stepanakert, grad delimično bez struje

U Stepanakertu, prestonici Nagorno-Karabaha, noćas su se čule eksplozije oko 30 raketa, a jermenski zvaničnici za napad optužuju vojsku Azerbejdžana.

U napadima je delimično oštećena infrastruktura tako da delovi grada nemaju struju.

U gradu se konstantno čuju sirene za upozorenje, prenosi TAS S.

Pašinjan i Alijev kažu da se zalažu za prekid sukoba

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da pitanje Nagorno-Karabaha ne može da se reši nasiljem i pozvao međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost tog regiona u sastavu Azerbejdžana sa većinskim jermenskim stanovništvom.

Istovremeno, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev kaže da primirje u Nagorno-Karabahu gde već 11 dana traju sukobi, ne može biti unilateralno.

Pašinjan i Alijev su dali odvojene intervjue za Juronjuz u kojima su izneli međusobne optužbe o tome ko je odgovoran za eskalaciju sukoba.

"Primirje ne moze da se postigne jednostrano. To treba da bude bilateralna odluka. Pored toga, treba i da se primeni na terenu", rekao je Alijev

Prema njegovim tvrdnjama, Jermenija je napala njihove vojne pozicije, infrastrukturu i civile, prenosi TAS S.

Sa druge strane, jermenski lider kaže da pozicija Jerevana ostaje ista.

"Pitanje Karabaha ne može da se reši nasiljem. Nijedno rešenje ne može da se postigne nasiljem", rekao je on.

Pašinjan je dodao da međunarodna zajednica treba da prizna nezavisnost nepriznate Republike Nagorno-Karabah ako želi da zaustavi humanitarnu katastrofu u regionu.

Izvor: Танјуг

Nagorno Karabah
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva