:

:

TV Most

clock

April 27, 2019   7:50

0

251

Okrugli sto u Pekingu – Si moderator, Vučić govornik

U Pekingu je rano jutros u okviru foruma "Pojas i put" počeo okrugli sto lidera na kojem će govoriti i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Prvi panel u Pekingu održava se na temu "Podsticanje povezanosti u cilju pronalaženja novih izvora rasta", a moderator je domaćin skupa, kineski predsednik Si Đinping.

Na tom zasedanju govoriće i predsednik Vučić.

Predsednik Srbije iskoristio je priliku pred početak, za vreme dolaska lidera, za kraće bilateralne razgovore.

O reformama, ekonomskim kretanjima i situaciji u regionu, pred početak okruglog stola lidera "Podsticanje povezivanja sa ciljem pronalaženja novih izvora rasta" na ostrvu Janđi, predsednik Vučić razgovarao je s direktorkom MMF-a Kristin Lagard i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Skup se danas održava bez prisustva medija, tako da lideri mogu otvoreno da razgovaraju.

Na marginama zasedanja, predsednik Srbije će imati bilateralni sastanak s predsednikom Švajcarske Konfederacije Ulijem Maurerom.

Kineski lider će tokom dana prirediti radni ručak i drugo zasedanje na temu "Jačanje sinergija različitih politika i izgradnja prisnijeg partnerstva", na kojem će prisustvovati i Vučić.

I na tom i na trećem zasedanju moderator će, takođe, biti Si.

Treće zasedanje biće posvećeno promovisanju ekološkog i održivog razvoja u cilju implementacije Agende UN 2030.

Potom slede završna obraćanja, a kako je Vučić rekao još pred odlazak u Kinu, njemu će biti ukazana posebna čast da se uz još dva svetska lidera obrati okupljenima.

Po završetku sesija, predsednik Kine će održati konferenciju za novinare čime će biti označen i kraj drugog međunarodnog foruma "Pojas i put".

VučićPeking
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva