:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 22, 2020   14:06

0

63

OKS, Udovičić i Fabrici najavili Evropsku nedelju sporta

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Milica Mandić i Žarko Zečević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, najavili su danas Evropsku nedelju sporta, koja će u Srbiji biti obeležena treći put od 23. do 30. septembra.


 

Osnovi ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću bez obzira na godine i fizičku spremnost.
Čelnici OKS-a i ministar omladine i sporta istakli su da je baljenje sportom sada važnije više nego ikada ranije i da je od ključnog značaja za fizičko i mentalno zdravlje nacije, imajući u vidu u koliko izazovnom vremenu živimo.
Ističući da je bavljenje sportom put ka zdravijem, mirnijem i stabilnijem društvu, pozvane su sve organizacije institucije, kompanije, sportski savezi, klubovi, škole i univerziteti da budu aktivni i da svojom sportskim i edukativnim događajima daju doprinos Evropskoj nedelji sporta, šireći svest o važnosti bavljenja fizičkim aktivnostima i zdravom načinu života, a sve u skladu sa merama bezbednosti i preporukama Vlade i kriznog štaba u vezi sa epidemijom korona virusa.
Ambasadori Evropske nedelje sporta u Srbiji, čiji je pokretač Evropska komisija su atletičarka Ivana Španović, strelkinja Zorana Arunović, bivša košarkašica Nataša Kovačević, osnivač humanitarne fondacija "Zajedno za život" Jovan Simić, džudista Nemanja Majdov i fitnes entuzijasta Nela Bunčić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva