:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 29, 2023   10:40

0

51

Okupljanje roditelja ubijenih đaka ispred "Ribnikara“

Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, ali i drugi građani, okupili su se jutros ispred ove škole.

Okupljanje roditelja počelo je simbolično u 8.40 sati u vreme koje oni prepoznaju kao trenutak kada je počela pucnjava u školi.

Razlog njihovog okupljanja je, kako su naveli, to što još uvek ništa nije urađeno povodom inicijative dela roditelja da škola postane Memorijalni centar.

Okupljeni su upalili sveće i ostavili cveće, a zatim krenuli do Vlade Srbije.  Tamo su oko ulaza u zgradu zalepili poruke "Treći maj i dalje traje".

Kako je za T a n j u g izjavio Branko Anđelković roditelji nisu imali nameru da ih bilo ko u Vladi primi, niti je to bio njihov zahtev, samo očekuju da se isprave greške napravljene posle 3. maja.

"Nije poenta u memorijalnom centru, mi imamo gde da se sećamo, to bi trebalo da se uradi zbog društva i sećanja na ubijenu decu", rekao je on.

Nakon toga roditelji su se razišli.

U OŠ "Vladislav Ribnikar" učenik te škole K. K. je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio pet učenika i nastavnicu. 

K. K. je uhapšen nakon ubistva, ali ne može krivično da odgovara, pošto je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao 13 godina. Više javno tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv njegovih roditelja.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva