:

:

TV Most

clock

Februar 06, 2020   13:41

0

156

Olujni vetar oštetio više objekata i automobila u Severnoj Mitrovici

Vetar olujne jačine, koji je u sredu tokom dana i u večernjim satima zahvatio Severnu Mitrovicu, naneo je štetu na nekoliko krovnih konstrukcija u gradu, a oštećen je i jedan broj automobila koji su bili parkirani u blizini pomenutih zgrada.

Kompletna metalna krovna konstrukcija iščupana je iznad stana porodice Kostić na poslednjem spratu zgrade u ulici Tanaska Rajića, u blizini Doma za smeštaj učenika.

Vlasnica stana, samohrana majka Svetlana Kostić, ispričala je za Kosovo onlajn kako je bilo u njihovom stanu, kada je vetar odneo deo krova.

"Bilo je oko 21 sat, začuo se neki čudan zvuk, kao u pustinji, a zatim i udarac. Gotovo u istom trenutku nestala je i struja. Najpre nismo znali šta se dešava, a kada smo izašli iz stana ispred zgrade, videli smo da nam nedostaje deo krova. Komšije su nam pritekle u pomoć, a ono što je sreća u nesreći je da niko nije stradao, s obzirom da je tu pored nas učenički dom", rekla je Kostić.

Ona je pozvale nadležne službe da joj pomognu da sanira ovu štetu, jer, kako kaže, nije u mogućnosti da to sama uradi.

"Samohrana sam majka i u stanu živim sa ćerkom, sinom i snajom. Ja i ćerka radimo, dok su sin i snaja nezaposleni, pa zato apelujemo na sve da nam pomognu da opet dobijemo krov nad glavom", rekla je Kostić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da su inspekcijske službe, zajedno sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i policijom, noć provele na terenu, a u toku je procena štete koja je naneta.

"Ekipe su na terenu i rade procenu štete koja se sinoć desila u Kosovskoj Mitrovici usled vremenskih neprilika. Jedan deo ljudi je ostao bez krova i to svi zajedno u narednom periodu moramo da rešavamo", rekao je Spirić.

Izvor: Kosovo online

KiMSpirićolujni vetarštetaKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva