:

:

TV Most

clock

Oktobar 05, 2019   17:22

0

157

Omladina SPS vratila u skupštinu fotelju ukradenu 5. oktobra

Socijalistička omladina Srbije je danas, na 19. godišnjicu od 5. oktobra, vratila fotelju koja je tada ukradena, a pripada Narodnoj skupštini Srbije.

Ispred skupštine Srbije sačekao ih je potpredsednik parlamenta i šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević, koji je zajedno sa Socijalističkom omladinom Srbije na čelu sa njenim predsednikom Uglješom Markovićem vratio fotelju zaposlenima, koji su potvrdili njenu autetničnost na osnovu inventarnog broja.

Skupštinska fotelja se 19 godina nalazila u Čačku, gde ju je pronašao predsednik Gradskog odbora SPS Čačak, Nemanja Trnavac, saopšteno je iz SPS.

Milićević je rekao novinarima da je za SPS dobro što se dogodio 5. oktobar, jer su na taj način modernizovali partiju, očistili redove od onih kojima je bilo stalo samo do fotelje, a ostali su ljudi koji su, kako je rekao, verni levičarskim idejama.

Marković je istakao da danas, 19 godina kasnije, iza njih stoje i deca roditelja koji su 5. oktobra bili na drugoj strani.

"Mi smo jedina partija koja može da se ponosi svojom doslednošću i pohvali sa tri generacije u porodici, koji su članovi SPS-a. Tako da je za mlade socijaliste biti deo SPS-a pitanje kućnog vaspitanja i odnosa prema državi i njenim institucijama i zato smo danas ovim simboličnim gestom to i pokazali", rekao Marković.

Trnavac je rekao da je energija koja je u narodu postojala 5. oktobra zloupotrebljena od strane lidera tadašnjeg DOS-a, kojima su posle toga samo bile bitne funkcije i fotelje.

Izvor: Танјуг

omladina SPSfoteljaskupština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva