:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 12, 2015   12:05

0

188

Ono što se dešava u Makedoniji - ne sme u Srbiji

Vulin je u izjavi novinarima u Leposaviću istakao da je Vlada Srbije zabrnuta zbog eskalacije nasilja bilo gde, a naročito zbog nasilja u neposrednom okruženju i na našim granicama.

"Srpska država je dovoljno jaka, dovoljno organizovana i dovoljno svesna opasnosti tako da to što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije", poručio je Vulin.

Mi smo kao država već pokazali da umemo da odgovorimo na svaki terorizam, na svaku pretnju nasiljem i nadamo se da će međunarodna zajednica možda i glasnije nego do sada osuditi nasilje u Makedoniji i tražiti prave krivce, rekao je Vulin.

On je naglasio da Srbija ne preti nikome, da je ona svakome na Balkanu prijatelj i da hoće svakome da pomogne zbog svih ljudi koji žive na Balkanu.

"Hoćemo da ovo bude region mira i stabilnosti, a nikako novih sukoba", istakao je Vulin naglasivši da se svaka nestabilnost u Makedoniji mora odraziti na sve zemlje u region i ekonomski i politički i na svaki drugi način.

Srbija je prvenstveno posvećena ekonomskom razvoju, zapošljavanju, svemu onome što život građana treba da čini boljim, rekao je Vulin u Leposaviću gde je prisustvovao obeležavanju gradske slave.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva