:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2020   7:56

0

69

Opasnost od poledice

Slab sneg na planinama je prestao da pada, dok će se ponegde u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije zadržati i danas u prepodnevnim časovima.

 

Temperatura tokom noći i jutra spušta se ispod nultog podeljka, koja uz mokar kolovoz donosi opasnost od formiranja poledice, a posebno treba biti oprezan u vožnji na mostovima i nadvožnjacima.
Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije svi prilazi zimskim turističkim centrima, kao i putevi prvog i drugog prioriteta koji vode u više i planinske predele su prohodni.
Putevi Srbije saopštili su da su deonice najopterećenijih putnih pravaca prvog prioriteta na kojima ima snega prvi B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prijelaz Strezimirovci), gde je kolovoz vlažan i snega ima do 5 centimetara, prvi B-41, petlja Bujanovac jug - administrativna linija AP KiM (Končulj), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, drugi A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, drugi A-258, Predejane - Čukarka, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.
Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.
Na državnim putevima drugog prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Zaječara.
Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.
Na naplatnim rampama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja.
Kamioni na Kelebiji čekaju sat vremena, na Horgošu sat i po, na Šidu i Batrovcima dva sata.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva