:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 25, 2021   22:00

0

181

Opet protesti i neredi širom Holandije, vodeni topovi u Amsterdamu

Opet protesti u Holandiji protiv policijskog časa i zaključavanja uzrokovanih kovidom 19. Demonstranti su napravili nered na ulicama, polupali izloge nekih radnji, zapalili baklje i sukobili su se sa policijom u nekoliko gradova, javljaju mediji.

Još jedno veče zaredom protesti u Holandiji protiv policijskog časa i zaključavanja uzrokovanih kovidom 19. Demonstranti su napravili nered na ulicama, polupali izloge nekih radnji, zapalili baklje i sukobili su se sa policijom u nekoliko gradova, javljaju mediji. 

Policija je koristila vodene topove, pse i konje u Amsterdamu i u najmanje desetak drugih gradova da bi razbila proteste.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju kako demonstranti provaljuju u punkt za testiranje na koronavirus, pre nego što ga zapale.

Lokalni zvaničnnici ističu da su takvi postupci neprihvatljivi, nročito zbog toga što zdravstveni radnici čine sve što mogu da bi pomogli ljudima.

Ministar zdravlja je osudio nasilje.

I sinoć su bili neredi na ulicama holandskih gradova. Sukobi s policijom su počeli u Ajndhovenu a onda su se prošili i na druga mesta. Sinoć je bilo više od 240 uhapšenih.

Učesnici protesta zasipali su policiju kamenicama i pirotehnikom, policija uzvratila pendrecima i vodenim topovima. Nema tačnih podataka o broju povređenih.

Izvor: RTS

AmsterdamHolandijaprotestipolicijski čas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva