:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 25, 2019   9:46

0

122

Opozicija iz Prištine: Ne rušimo vladu sa Srpskom listom

Predstavnici opozicionih kosovskih partija, Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Pokreta Samoopredeljenje, saopštili su da nemaju nameru da sa Srpskom listom ruše vladu u Prištini.

Zamenica predsednika Samoopredeljenja Albulena Hadžiju rekla sinoć je za lajmi.net, odgovarajući na pitanje da li bi opozicija prihvatila saradnju sa Srpskom listom kako bi zbacila vladu Ramuša Haradinaja, da je "takva saradnja nemoguća".

Ona je rekla da Samoopredeljenje, zajedno s drugim opozicionim strankama, koordinira korake kako bi zbacila vladu, ali to ne znači da će sarađivati sa Srpskom listom.

"Srpska lista je politički entitet kojim upravlja Beograd, a samim tim i saradnja s tim političkim subjektom bila bi neprihvatljiva", rekla je Hadžiju.

Kako prenosi portal Zeri, portparol opozicionog DSK Besijan Mustafa izjavio je za lajmi.net da ni ta stranka nema nameru da ruši vladu uz pomoć glasova Srpske liste, i da odbija svaku moguću saradnju sa srpskom strankom.

"Mi više volimo da se ova vlada, odnosno koalicija PAN koju smatramo štetnom za zemlju, ruši glasovima poslanika albanske većine, ali pošto nemamo dovoljan broj glasova, onda pozivamo stranke vladajuće koalicije da nam se pridruže", rekao je Mustafa.

Na pitanje koji je njegov stav da ako se predlog za glasanje o poverenju vladi nađe pred skupštinom i o tome izjašnjavaju i poslanici Srpske liste, Mustafa je rekao: "Mi ne možemo zabraniti njima da glasaju, međutim naša preporuka je da se vlada sruši glasovima Albanaca".

Srpska lista se neće vratiti u prištinske institucije i ne podržava vladu u Prištini, ali je spremna da podrži svaku političku stranku koja pokrene inicijativu za rušenje vlade Ramuša Haradinaja, poručio je ranije juče direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva