:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 21, 2019   12:17

0

327

Opozicija traži ostavku Veseljija zbog skandala sa Brovinom

Poslanici Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja napustili su sednicu Skupštine Kosova, tražeći ostavku predsednika parlamenta Kardija Veseljija, pošto je poslanica njegove Demokratske partije Kosova Fljora Brovina pokazala fotografiju za koju je tvrdila da prikazuje kako pripadnici srpskih snaga siluju Albanku, navode danas kosovski mediji.

Autentičnost fotografije je dovedena u pitanje, zbog čega je tužilaštvo pokrenulo istragu, a Fljora Brovina izjavila je kako je moguće da je prevarena, zbog čega je pomislila da se radi o snimku sa Kosova.

Skupština je u ponedeljak razmatrala inicijativu Veseljija o formiranju međunarodnog suda za ratne zločine koje su na Kosovu počinili Srbi.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca je zatražio ostavku Veseljija, zbog postupka Flore Brovine.

Da je neko rekao Srbiji da napiše kako naneti najveću moguću štetu raspravi o ratnim zločinima i genocidu, verovatno bi došla do nečeg što se dogodilo pre nekoliko dana, izjavio je Konjufca.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti optužio je Veseljija da insistira na inicijativi o formiranju međunarodnog suda za zločine srpskih snaga kako bi se suprotstavio specijalnom tribunalu za ratne zločine koje su počinili Albanci.

Veselji je zatražio međunarodni tribunal za srpski genocid na Kosovu da bi dokazao da neko drugi treba da se bavi srpskim genocidom, a ne kosovska država, naveo je Kurti.

On je ocenio da zahtev Veseljija o međunarodnom sudu predstavlja odricanje Kosova od prava da donese pravdu žrtvama ratnih zločina.

Umesto da preuzme odgovornost i podnese ostavku, Veselji je svu krivicu prebacio na Fljoru Brovinu, naveo je Kurti.

U centru Prištine je u ponedeljak održan protestni marš, u znak podrške žrtvama seksualnog nasilja na Kosovu.

Učesnici protesta, među kojima su bili britanski ambasador u Prištini Rori O'Konel i bivši predsednik Kosova Atifete Jahjaga, zatražili su ostavku Fljore Brovine.

Izvor: FoNet

KiMFljora BrovinaVeselji

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva