:

:

TV Most

Foto: kragujevac.rs

clock

Mart 19, 2019   13:15

0

163

Oprema i programske obuke zainteresovanima za povratak na Kosovo

U okviru projekta "Održivi povratak - podrška i osnaživanje" koji finansira Evropska unija, raspisan je javni poziv za podnošenje prijava za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programe obuka.

Javni poziv koji je otvoren 6. marta i traje do 10. aprila pruža mogućnost interno raseljenim licima i povratnicima po Sporazumu o readmisiji zainteresovanim za povratak na Kosovo koji se prijave, da dobiju bespovratna sredstva za nabavku opreme, mašine ili alata u vrednosti do 2.500 evra ili da u skladu sa svojim potrebama pohađaju kurseve za stručno osposobljavanje i usavršavanje u trajanju od jednog do šest meseci.

Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, biće dodeljeno 60 ekonomskih grantova za generisanje prihoda i treninga za pokretanje poslovanja i 30 kurseva za stručno osposobljavanje i usavršavanje. 

Bespovratna sredstva u vidu opreme i programi obuka će interno raseljenim licima i povratnicima po Sporazumu o readmisiji zainteresovanim za povratak na Kosovo poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka.

Projekat je deo šireg programa "EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika", koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, čija vrednosti iznosi 5,65 miliona evra.

U okviru projekta “Održivi povratak – podrška i osnaživanje” u Kragujevcu je juče održana informativna sesija na kojoj su interno raseljena lica i povratnici po Sporazumu o readmisiji zainteresovani za povratak na Kosovo upoznati sa detaljima javnog poziva za podnošenje prijava za dodelu sredstava u vidu opreme i programa obuke.

Projekat “Održivi povratak – podrška i osnaživanje” sprovodi Danski savet za izbeglice Srbije uz podršku Kancelarije za KiM, u saradnji sa gradom Kragujevcem i organizacijama Božur i Sveti spas.

Prijave za javni poziv kao i prateća dokumentacija sa uputstvom mogu se preuzeti u Povereništvu za zaštitu izbeglih prognanih i raseljenih lica u Kragujevcu, ul. Laze Marinkovića 60 ponedeljkom od 10-15 časova kao i sa internet stranica: Danski savet za izbeglice, Kancelarija za KiM i grad Kragujevac.

Inače, projekat “Održivi povratak – podrška i osnaživanje” u okviru koga se realizuje javni poziv, deo je šireg programa “EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika”, koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u vrednosti od 5. 650 000 evra.

Izvor: Radio Kontakt Plus, infokg.rs

"Održivi povratak - podrška i osnaživanje"KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?