:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Maj 29, 2020   17:31

0

250

Opremanje prostorija škole u Vitini

Nakon ublažavanja mera zaštite od pandemije koronavirusa, humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" pokrenula je akciju opremanja prostorija predškolskog odeljenja škole "Mladen Marković" u Vitini.

Kako je navedeno na veb stranici te organizacije, radovi na objektu stare ambulante u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini, u kome će odeljenje biti smešteno predškolski odeljenje, izvode se sa blagoslovom Eparhije raško-prizrenske, a novčana sredstva pristigla su od donatora iz dijaspore Gorana Mekića, Sandre Janićijević i Violete Zafirovski.

U okviru školskih prostorija trenutno nema mesta za smeštaj budućih predškolaca, zbog čega je predviđeno da renoviranje cele zgrade bude završeno pre početka nove školske godine, kako bi od septembra deca neometano mogla da krenu u predškolsko, navodi se u tekstu.

Osnovna škola "Mladen Marković" u Vitini je jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Кosovskom Pomoravlju. Za đake koji je pohađaju vreme provedeno u školi najčešće je i jedina prilika za igru i druženje sa vršnjacima.

U ovoj opštini, na jugu KiM, danas živi oko 20 srpskih porodica, a crkva u Vitini je, nakon rata 1999. godine, postala jedino mesto njihovog okupljanja.

"Pomoć za Srbe u Vitini i podrška srpskim institucijama u ovoj opštini je neophodna, da bismo deci iz ovog mesta omogućili srećnije detinjstvo i bolje obrazovanje, a njihove roditelje ohrabrili u nameri da sa svojim porodicama ostanu da žive na Кosovu i Metohiji", navela je humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje".

Izvor: Kosovo online

KiMVitinaopremanje školehumanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva