:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 20, 2019   11:11

0

100

Opservatorija: U izraelskim udarima u Siriji 11 mrtvih

Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je 11 osoba ubijeno u izraelskim vazdušnim udarima u Siriji.

Opservatorija, opoziciona aktivistička grupa sa sedištem u Britaniji, navodi da je među žrtvama sedam osoba koje nisu Sirijci, dodajući da su u pitanju najverovatnije Iranci.

Ove podatke je izneo šef Opservatorije Rami Abdurahman, tvrdeći da su se na meti izraelskih udara našla skladišta oružja u predgrađu Damaska koja pripadaju iranskim elitnim Kuds snagama, prenosi AP.

Abdurahman je dodao da je, između ostalog, gađana i vazduhoplovna baza u zapadnom delu Damaska, gde su stacionirane jedinice protivvazdušne odbrane.

Prethodno je Sirijska državna televizija objavila da je dvoje civila poginulo u izraelskim vazdušnim udarima u blizini Damaska.

Agencija Sana je navela da u udarima ima i ranjenih, a da je sirijska protivvazdušna odbrana uništila većinu raketa pre nego što su stigle do cilja.

U izveštaju se dodaje da su dve osobe poginule od udara šrapnela izraelske rakete koja je pogodila kuću u gradu Sasa, jugozapadno od Damaska.

Izraelska vojska je saopštila da je izvela "udar širokog obima" protiv iranskih meta u Siriji posle raketnog napada na Golansku visoravan, koja je pod kontrolom Izraela, prethodnog dana.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva