:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   11:06

0

200

Opština Gračanica donirala KBC-u aparat za transfuziju krvi

Opština Gračanica donirala je Kliničko bolničkom centru u Gračanici savremeni aparat za transfuziju krvi.

Tzv. aparat za centrifugu krvi  direktoru KBC-a u Gračanici profesoru Bratislavu Laziću uručili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je tom prilikom da je osavremenjavanje opremom i aparatima  i stalno ulaganje u zdravstveni sistem proces koji će se i u 2019. godini naći na listi prioriteta u radu opštine Gračanica. Cilj je, kako ističe Popović, da se meštanima opštine Gračanica osigura što bolja zdravstvena zaštita.
„Čast mi je da ispred opštine Gračanica uručim savremeni uređej za transfuziju krvi. Ovo je bila prilika i da tokom moje posete bolnici razgovaram i sa direktorom KBC-a profesorom Lazićem o budućim planovima. Mi smo već dogovorili na koji ćemo način u narednom periodu snabdeti našu bolnicu sa još savremenijim uređajima čime ćemo uslove u bolnici u mnogome poboljšati“, kazao je Popović.
Direktor Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici profesor doktor Bratislav Lazić kazao je da je doniranje aparata za transfuziju krvi samo nastavak izvanredne saradnje koju bolnica ima sa opštinom Gračanica i koja se odvija u dužem vremenskom periodu i u jednom, kako je kazao, jako dobrom kontinuitetu.
„ Mi smo dobili jedan uređaj koji nam je nedostajao i koji će zameniti uređaj koji je praktično već na izdisaju. Ova tzv centrifuga koja spada u jednu od najkvalitetnijih omogućiće nam da na vrhunskom nivou sada potpuno bezbedno tretiramo krv koju uzimamo od naših davalaca krvi i na taj način možemo u budućnosti da obezbedimo još kvalitetniji način obezbeđivanja čitave ustanove odnosno Kliničko bolničkog centra krvlju i ostalim derivatima krvi . Nadamo se  i očekujemo da će se ovakva vrsta saradnje nastaviti i u budućnosti“, rekao je Lazić.
Direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović kazao je da je ovo odeljenje u stalnom kontaktu sa direktorima zdravstveih ustanova kako bi se identifikovali problemi.
„ Probleme rešavamo prema prioritetima i za veoma kratko vreme uspeli smo da u velikoj meri poboljšamo uslove rada našim lekarima a sve u cilju pružanja adekvatne zdravstvene zaštite našim meštanima. Nastavićemo ne samo sa osavremenjavanjem zdravstvenih ustanova već i sa stalnim zalaganjima u rešavanje svakodnevnih poteškoća kako bi pacijenti imali svu potrebnu zdravstvenu zaštitu“, kazao je Aleksandar Popović.
Opština Gračanica je tokom 2018. godine snabdela mnoge zdravstvene ustanove najsavremnijim medicinskim aparatima  poput najsavremenijeg rendgen i ultrazvučnih aparata ali i aparata  za oftamologiju, otorinolaringologiju i internu medicinu, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

gračanicakbcdonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva