:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Decembar 17, 2020   15:40

0

145

Opština Leposavić donirala opremu za kovid ambulantu

Opština Leposavić donirala biohemijski analizator, lap top računar i zaštitnu opremu za kovid ambulantu u Leposaviću.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima, obišao je Dom zdravlja i uručio je biohemijski analizator sa pratećom opremom, lap top računar  i zaštitnu opremu za potrebe kovid ambulante Doma zdravlja u Leposaviću.

Kako je navedeno na Fejsbuku, to je učinjeno u cilju spečavanja širenja epidemije korona virusa.

"Rukovodstvo opštine Leposavić u svakodnevnoj je komunikaciji i koordinaciji sa nadležnim zdravstvenim i državnim institucijama, pre svega sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, kako bi omogućili zdravstvenim ustanovama da funkcionišu bez problema i nedostataka u borbi protiv pandemije korona virusa. Kao rezultat dobre saradnje i koordinacije, opštinsko rukovodstvo je danas uručilo zaštitnu opremu kovid ambulanti u Leposaviću, jednokratne mantile, kombinezone, maske, rukavice, alkohol, kaljače, hirurške kape, koje će olakšati rad zdravstvenih radnika i sprečiti dalje širenje virusa“, navedeno je na Fejsbuku.

Todić je istakao da opština pomaže zdravstvene ustanove i radnike sa neophodnom zaštitnom opremom, medicinskim materijalom i opremom, kako bi stvorili što bolje i kvalitetnije uslove za zdravstvenu zaštitu stanovnika.

On je istakao da je cilj države da sačuvaju bolnice, domove zdravlja, kao i zdravstvene radnike koji leče obolele od koronavirusa.

Opština Leposavić apeluje na građane da poštuju preporuke Kriznog štaba, da pokažu društvenu odgovornost i solidarnost, da nose zaštitne maske i kontakte svedu na minimum.

Izvor: Kosovo online

Leposavićkovid ambulanta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva