:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

April 11, 2019   18:26

0

267

Opština Ranilug donirala sanitetsko vozilo ambulanti

Gradonačelnik opštine Ranilug Vladica Aritonović, tokom svoje današnje posete ambulanti u Ranilugu, uručio je ključeve novog sanitetskog vozila direktoru centra porodične medicine dr. Đorđu Andrejeviću.

Novo vozilo marke Fiat Dablo za čiju kupovinu je lokalna samouprava izdvojila 29 870 evra namenjeno je službi hitne pomoći i u skladu s’ tim opremljeno svom pratećom medicinskom opremom.

Opština Ranilug ima preko 6.000 stanovnika i vozilo ovakve namene bilo je preko potrebno ambulanti. Baš zbog te činjenice, direktor centra porodične medicine dr. Đorđe Andrejević iskazao je posebnu zahvalnost rukovodstvu opštine na ovoj, kako ističe, dragocenoj donaciji.

Predsednik Aritonović i doktor Andrejević saglasni su da jedno ovakvo vozilo znači puno. Radnici će imati adekvatne uslove i potrebne aparate za rad što će za rezultat dati bolji kvalitet zdravstvenih usluga za pacijente.

Podsetivši na to da je u prethodnom periodu donirano jedno vozilo i oprema za ambulante širom opštine, gradonačelnik Aritonović ističe da će se ulaganja u zdravstveni sistem nastaviti i ubuduće. Kako ističe trenutno su sva delovanja koja se tiču unapređnja zdravstvenog sistema usmerena na nastavak izgradnje Centra Porodične Medicine koji se očekuje u skorije vreme.

Primopredaji vozila takođe su prisustvovali potpredsednik opštine Davor Petković i direktor obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite Ivan Mitković.

Izvor: RTV Puls

KiMRanilugsanitetsko vozilodonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva