:

:

TV Most

clock

Mart 03, 2023   17:40

0

157

Opština Štrpce: Gnusne laži Nenada Rašića nastavak politike institucionalnog nasilja.

Opština Štrpce oglasila se saopštenjem povodom, kako se navodi, neistina vezanih za rad Opštine Štrpce koje je izneo Nenad Rašić
 

Opština Štrpce obaveštava javnost da je Nenad Rašić, ”ministar” bez legitimiteta, danas još jednom izneo neistine u vezi sa radom Opštine Štrpce.

"Rašić je pred medijima danas izneo više neistina, i iako je Policija Kosova utvrdila da Opština Štrpce sva dokumenta izdaje građanima bez ikakvih problema i zastoja, da nije bilo nikavih žalbi i prijava građana po tom osnovu Nenad Rašić je još jednom etiktirao Opštinu Štrpce u negativnom kontekstu", navodi se u saopštenju. 

Prema mišljenju čelnika Opštine radi se o nastavku politike institucionalnog nasilja protiv Opštine Štrpce i njenih građana.

"Ta politika se sprovodi na više nivoa i različitim metodama. Cilj te politike je da se legitimni i legalni izabrani predstavnici, ali i svi oni građani koji se takvoj politici protive, diskredituju i stave u što teži položaj. Danas je Nenad Rašić priznao da je on taj koji šalje Policiju u Štrpce. U tome mu pomažu njegovi saradnici a opšte je poznato o kojim i kakvim ljudima je zapravo reč - uživaoci droge, ljudi koji imaju problem sa zakonom i koji dolaze sa samog dna našeg društva. Sa druge strane imamo klasičan primer autoprojekcije jer Rašić i njegovi saradnici polaze od sebe, i verovatno su očekivali da su svi kao oni, ali da ih obavestimo da nismo niti ćemo ikada biti", navodi se u saopštenju.

Opština Štrpce ujedno obaveštava građane da su sve žalbe u vezi sa konkursom Ministarstva za povratak dokumentovali, sva ”obećanja” kao i način na koje građane pozivaju da konkurišu, i da smo u procesu pravne analize istih pre nego što ih dostavimo nadležnim institucijama na dalje razmatranje.

"Čitava javnost će svakako biti na vreme upoznata i sa tim detaljima. Kada u instituciji imate one koje nemaju nikakvu podršku naroda, kada takve postavite na određene pozicije, jasno je čemu ti i takvi mogu da služe i šta im je zadatak. Sa druge strane mi ostajemo posvećeni demokratskoj i pravnoj borbi protiv svih onih koji misle da nas mogu svojim lažima, pritiscima preko Policije i drugih institucija, naterati da pritiscima podlegnemo. Što nas više napadaju, mi samo više jačamo!", stoji u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMŠtrpceNenad Rašić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva