:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2020   14:59

0

661

Opština Zubin Potok spremno dočekuje turističku sezonu

Prema preporuci Vlade Republike Srbije građanima se savetuje se da letnje odmore provedu u našoj zemlji. Jedna od opština na severu Kosova i Metohije koja nudi najviše turističkih atrakcija jeste opština Zubin Potok.

 

Jedna od najinteresantnijih destinacija na severu Kosmeta, pogotovo za ljubitelje aktivnog odmora,jeste turistička ponuda u Zubinom Potoku, koja nudi turistima kajaking, paraglajding, ribolov, brdski biciklizam, planinarenje, slobodno penjanje, kao i mnogo toga drugog interesantnog.

“Opština Zubin Potok obiluje potencijalnim turističkim sadržajima i očekujemo da ove godine iskoristimo sve svoje kapacitete. Zbog same situacije koja je izazvana pandemijom i koja je uslovila ograničeno putovanje, mi očekujemo da svojim sadržajima upotpunimo turističku priču i da napravimo dobar brend, što se tiče samog Ibarskog Kolašina. Pre svega, mislim na jezero Gazivode koje svojim kapacitetima nudi neverovatne mogućnosti za sve sportove na vodi, za uživanje u čarima leta i na jedan način može da zameni more, jer je pitanje da li će moći da se otputuje na Crnogorsko primorje ili u Grčku. Sa druge strane, tu je i Via Ferata i drugi sadržaji koje nudi Mokra Gora. Mislim na planinski biciklizam, planinarenje, na sve ekstremne sportove. Izuzetni kapaciteti su planina Mokra Gora i Rogozna. Ono što je Opština Zubin Potok već uradila na terenu jeste mapiranje staza i obezbeđivanje vodiča, tako da spremni dočekujemo ovu sezonu”, rekao je Srđan Vučinić iz TO Zubin Potok.

Zahvaljujući saradnji Opštine Zubin Potok i Ministarstva turizma Republike Srbije, ove godine za sve aranžmane mogu se iskoristiti i vaučeri Vlade Republike Srbije, što će umnogome povećati broj turista u ovoj opštini.

Izvor: TV Most

Zubin PotokMokra GoraGazivodeturizanSrđan Vučinić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva