:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2020   12:49

0

90

Opština Zvečan nastavlja sa akcijom podele zaštitnih maski

Opština Zvečan apelovala je danas na pridržavanje mera u cilju sprečavanja daljeg širenja epidemije  kovid 19.

“Svesni situacije koja nam na žalost ne ide u korist molimo vas da se u predstojećem periodu striktno pridržavamo mera koje su nam preporučene kako bismo zaštitili sebe, naše najmilije a samim tim i celokupno društvo od ove pošasti”, navodi se u saopštenju.

Kabinet gradonačelnika, kako ističu, se već devet meseci neprestano bori da obuzda epidemiju na teritoriji opštine. “Imali smo preko 170 aktivnosti u toj borbi, nažalost trenutno nam brojke ne idu u korist i pored naše maksimalnu posvećenosti imamo porast broja inficiranih. U tom cilju mi ćemo i dalje nastaviti sa tom borbom još snažnije u nameri da obuzdamo i ovaj talas epidemije, ali ovu borbu ne možemo da vodimo sami, potrebna nam je vaša pomoć i saradnja kako bi naš zajednički rad imao efekta. Apelujemo na sugrađane da nose maske, održavaju distancu, izbegavaju okupljanja, vrse dezinfekciju, izbegavaju izlaganje bespotrebnim rizičnim okupljanjima, ostanimo kod kuće sa našim najmilijima”.

Svesni da život ne može da stane i da ljudi zele da provedu praznike u miru i spokoju, apeluju na poštovanje preporuka nadležnih institucija, kako bi “imali čemu da se radujemo svi zajedno a to je pobeda nad ovim globalnim problemom”.

Shodno tome Opština Zvečan nastavlja sa svojim redovnim akcijama podele zaštitnih maski, u cilju suzbijanja širenja kovid infekcije.

“U proteklih mesec dana podeljeno je 10.000 zaštitnih maski i nastaviće se sa ovom praksom, kako bismo podigli svest građanstvu o važnosti prevencije i merama zaštite u toku pandemije”, poručuju iz Opštine Zvečan.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva