:

:

TV Most

Foto: Insajder

clock

Novembar 21, 2019   13:31

0

323

Optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića do 23. novembra

Tekst optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda“, završen je, čuva se i prevodi u diplomskim krugovima u Prištini, a njegov sadržaj gotovo je nepoznat i onima koji su na ovom slučaju radili u Specijalnom tužilaštvu Kosova, nezvanično tvrde visoki diplomatski izvori u Prištini.

Isti krugovi spekulišu da će objavljivanje optužnice zavisiti od bezbednosnih uslova na Kosovu i Metohiji, i da će se navodno, voditi račina o pozivima i eventualnim optužnicama Specijalnog suda za zločine na Kosovu protiv pripadnika rasformirane OVK koji su danas na visokim funkcijama u kosovskoj vlasti i politici.

Zakonski rok za objavljivanje optužnice je 23. novembar, kada ističe 12 meseci od hapšenja dvojice osumnjičenih za umešanost u Ivanovićevo ubistvo – Nenada Rošića i Nedeljka Spasojevića.

Izvori dnevnog lista Danas, ukazuju da kosovski zakoni u komplikovanim i složenim predmetima dozvoljavaju da se pretkrivični postupak produži za šest meseci.

Drecun: “Optužnica u slučaju Ivanovića preusmeravanje pažnje na ono što nije od presudnog značaja”

U trenutku kada se očekuje podizanje optužnice pred Specijalnim tužilaštvom protiv pripadnika bivše OVK, podizanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića predstavlja pripremu za izvođenje još jedne snažne, hibridne operacije, smatra predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. 

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a Drecun je naveo, da se toliko dugo čekaju prave informacije o tome ko stoji iza ubistva Olivera Ivanovića, da Priština sada “u tajnosti priprema neku optužnicu”,što predstavlja usmeravanje pažnje prema pojedincima srpske nacionalnosti i indirektno prema političkom vrhu države Srbije.

“Ako se obelodani ta optužnica bićemo suočeni sa pravom hibridnom operacijom koja će želeti da preusmeri u kritičnom trenutku pažnju domaće i međunarodne javnosti na ono što nije od presudnog značaja, a da se pažnja odvuče od ponašanja Prištine kada je u pitanju nastavak dijaloga sa Beogradom,i kada su u pitanju neki drugi procesi poput podizanja optužnice protiv bivših pripadnika OVK”, kazao je on.

Drecun zaključuje da treba sačekati optužnicu za ubistvo Olivera Ivanovića, kako bi se videlo da li će ona biti zasnovana na činjenicama ili će to biti samo jedan politički pamflet koji treba da posluži drugim svrhama.

Izvor: RTS/Danas

KiMubistvo Olivera Ivanovićaoptužnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva