:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Mart 14, 2021   11:43

0

192

Orban: Nužan uvoz vakcina sa istoka jer je EU "zabrljala"

Brisel je "zabrljao" sa nabavkom vakcina protiv korone, Mađarska je zbog toga u nevolji i nužan je uvoz vakcina sa istoka, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

U jutrošnjem intervjuu za radio Košut, Orban je podsetio da je u Izraelu "skoro završena" imunizacija celog stanovništva, u Velikoj Britaniji je vakcinisano 30 do 40 odsto građana, a EU se taj broj ne pomera sa 6,8 odsto vakcinisanih.

"Sve to jasno ukazuje da nešto nije u redu i to nije ni političko pitanje, ni optužba, niti bilo kakav izraz antipatije prema EU ili birokratiji u Briselu, već činjenica. Tako stoje stvari: zabrljali su", rekao je Orban, prenosi MTI.

Orban je podržao inicijativu austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, koji je zajedno sa vladama Češke, Slovenije, Bugarske i Letonije predložio da se održi samit EU o nabavci i raspodeli vakcina.

"Vidimo da neke zemlje dobijaju više, a neke manje", kazao je Orban i predočio da bi se Mađarska našla u nezgodnoj situaciji da nije naručila 3,5 miliona kineskih i ruskih vakcina s kojima je do sada već vakcinisano pola miliona Mađara.

Izvor: T a n j u g

Viktor OrbanEUMađarskavakcine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva