:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2019   16:18

0

204

Orban šalje pismo o migrantima, primalac građanin Mađarske

Svaki građanin Mađarske dobiće pismo premijera Viktora Orbana u kojem on objašnjava "proimigracione planove EU" i zašto im se Budimpešta protivi, najavio je portparol vlade Zoltan Kovač.

Mađarska vlada pojačava kampanju protiv rukovodstva EU time što ponovo optužuje Uniju da pokušava da promoviše masovnu imigraciju u Evropi, navodi AP.

Kancelarija EK za Mađarsku negirala je Orbanove tvrdnje, među kojima je i ona da Unija nastoji da smanji finansijsku pomoć zemljama koje se protive migraciji ili da pokušava da oslabi pravo na zaštitu granica država članica.

S druge strane, portparol vlade Zoltan Kovač smatra da je Brisel priznao da njegovi koncepti migracije, za koje mađarska vlada tvrdi da će povećati migracije u Evropu, zaista postoje, dodaje MTI.

"Vlada ih smatra opasnim", rekao je Kovač na konferenciji za novinare, komentarišući odgovor Evropske komisije povodom kampanje o migracijama mađarske vlade.

Dodao je da je vlada odlučna u nameri da informiše javnost o planovima Brisela, te da je to razlog zbog kojeg premijer Orban šalje pismo svim glasačima.

Izvor: Танјуг

OrbanMađarskamigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva