:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 31, 2023   17:32

0

70

Orlić i Kovačevski: Odnosi dve zemlje najbolji u savremenoj istoriji

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić razgovarao je  sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim o strateškom cilju dve države, članstvu u EU kao i o konkretnim koracima za unapređenje saradnje u okviru incijative Otvoreni Balkan, te dodatnim koristima za građane Srbije i Severne Makedonije.

Sagovornici su se složili da su odnosi dve zemlje i dva naroda najbolji u savremenoj istoriji, te da ih potvrđuje odlična saradnja kako na bilateralnom planu, tako i u okviru regionalnih inicijativa poput Otvorenog Balkana. 

Orlić i Kovačevski istakli su da je strateški cilj dve države članstvo u EU, te naglasili da će se međusobna podrška po tom pitanju nastaviti i u budućnosti, saopštno je iz Skupstine. 

,,Srbija ostaje posvećena očuvanju mira, stabilnosti i dijaloga, kao jedinog načina da se dođe do održivog i kvalitetnog rešenja. Ujedno, sprovodeći na svim nivoima državnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića, ostajemo posvećeni i zajedničkoj budućnosti i saradnji sa svima, na nedvosmislenu korist naših građana", rekao je Orlić. 

Predsednik parlamenta zahvalio je Severnoj Makedoniji, jer je bila domaćin važnog sastanka koji je, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, održan u Ohridu. 

Kovačevski je poručio da se nada normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, te pozdravio vizionarski i hrabar pristup predsednika Vučića dijalogu. 

Naglasio je da između dve zemlje ne postoje otvorena pitanja, kao i da je pouzdano partnerstvo i snažno prijateljstvo Srbije i Severne Makedonije primer svima u regionu. 

        

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva