:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2024   17:05

0

69

Orlić sa delegacijom AIPAC-a o osnaživanju partnerstva u brojnim oblastima od interesa.

Delegacija Američko - jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC), na čelu sa predsednikom Majklom Tučinom, boravila je u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je zajednički pozdravljena dosadašnja saradnja sa AIPAC i iskazana spremnost Skupštine Srbije da dodatno intezivira svoje aktivnosti i kontakte sa izraelskim Knesetom i američkim Kongresom, kao i da se na taj način osnaže partnerstva u brojnim oblastima od interesa.

Tokom sastanka sa Vladimirom Orlićem, Marinom Raguš i Milovanom Drecunom, sagovornici su konstatovali da je prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda iskreno i tradicionalno, dokazano u vremenima najtežih izazova, navodi se u saopštenju Narodne Skupštine.

Orlić je tokom razgovora podvukao da je Srbija snažno orijentisana na sopstveni sveobuhvatni razvoj, nastavak postizanja uspeha u svim sferama i u uslovima ozbiljnih bezbednosnih izazova na prostoru KiM - na očuvanje mira i stabilnosti za sve.

"Čuli ste to od predsednika Srbije Aleksandra Vučića na nedavno održanoj sednici SB UN: po svim definicijama međunarodnog javnog prava, nad Srbima na KiM sprovodi se zločin protiv čovečnosti. Potrebno je urgentno zaustaviti teror i omogućiti ljudima normalan život", rekao je Orlić.

On je istakao da je za napredak neophodan mir, a Srbija ima velike planove za razvoj ekonomije, infrastrukture i kvaliteta života kroz projekat "Skok u budućnost - EXPO 2027".

"Želimo da u tome sarađujemo sa svim svojim prijateljima", poručio je Orlić.

Članovi delegacije Američko- jevrejskog komiteta su na sastanku istakli ulogu parlamenata u intenziviranju zajedničkog rada između Srbije, SAD i Izraela i pozdravili su saradnju sa institucijama naše zemlje, iskazali spremnost i izneli konkretne predloge za njeno dodatno unapređenje u budućnosti.

Izvor: T a n j u g; Foto: Narodna skupština

OrlićAIPAC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva