:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 27, 2023   17:38

0

84

Orlić sa Orbanom: Srbija duboko ceni odličnu saradnju sa mađarskim prijateljima na gotovo svim poljima

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se  u Budimpešti, sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje u svim oblastima, kao i o svim ključnim pitanjima za region i Evropu, saopšteno je iz kabineta predsednika Narodne skupštine  

 

Orlić je istakao da Srbija duboko ceni nivo dostignute saradnje sa mađarskim prijateljima na gotovo svim poljima, bilo da se radi o sprovođenju najvažnijih infrastrukturnih projekata, poput izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, međusobnoj podršci kada je reč o energetskom snabdevanju, ili zajedničkom angažmanu po pitanju sprečavanja nelegalnih migracija.

Prema njegovim rečima, ,,pečat" odnosima dve zemlje i garancija za nastavak saradnje data je i Ugovorom između Vlada Srbije i Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, koji je Skupština Srbije nedavno potvrdila. 

,,Poseban značaj predstavljaće najavljeno formiranje strateškog saveta između dve države. Takođe, izuzetno smo zahvalni zbog pomoći koju nam je Mađarska pružila kada je reč o skladištenju gasa i rešenosti da nam te kapacitete ustupi i naredne zime. Ponosni smo na sve što radimo zajedno, kao i na snažno i iskreno prijateljstvo naša dva naroda", rekao je Orlić.

Kako se navodi, tokom sastanka su pozdravljeni intenzivni kontakti između zvaničnika dve zemlje na svim nivoima, prvenstveno prijateljski odnos premijera Mađarske i predsednika Republike Srbije. 

,,Ovo prijateljstvo je prethodnih godina iznedrilo samo benefite za naše dve zemlje i naša dva naroda, i iskreno želimo da nastavimo da, u tom smeru i sa tim ciljem, zajedno radimo i u budućnosti", poručio je Orlić. 

On je dodao  da Srbija posebno ceni snažnu i kontinuiranu podršku premijera Orbana, koju našoj zemlji i lično pruža na njenom evropskom putu i jasna i snažna politička podrška Srbiji po svim važnim pitanjima. 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva