:

:

TV Most

clock

Avgust 11, 2020   12:56

0

59

Orlić: Vučić i njegova politika neprobojna barikada za povratak tajkuna i lopova

Dok politika Aleksandra Vučića obezbeđuje svake godine sve veća davanja za decu, posao za njihove roditelje i hleb na stolu svake porodice u Srbiji, uvodi automatsku protivgradnu zaštitu i investicije u kanalsku infrastrukturu, povećavajući svake godine dodatno budžet za poljoprivredu - tajkunski satrapi urlaju ispred Predsedništva, lažu i gađaju se ciframa kao svojevremeno Đilas milionima narodnih para koje su završile u njegovim kandžama, izjavio je član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

“Satrapi žutog tajkuna Dragana Đilasa, koji je oličenje života na visokoj nozi omogućenog besomučnim bogaćenjem tokom obavljanja najviših političkih funkcija, ne treba da za bahatost i luksuz ostvaren na grbači građana traže daleko. Dovoljno im je da pogledaju u svog gazdu Đilasa i sve će im biti jasno”, navodi Orlić.

Jer, kako kaže, upravo je Đilas, a ne Vučić, ostavljao bez posla saobraćajca sa suprugom u odmakloj trudnoći, samo zato što je zaustavio njegovu tajkunsku umišljenost. Aleksandar Vučić nikada nije radio ništa slično. “Vučić i njegova šira porodica danas imaju samo manje imovine nego što su imali pre nego što je Vučić stao na čelo Srbije. A tajkun Đilas je od starog automobila i jedne nekretnine na ime supruge prilikom stupanja na funkciju, sa vlasti otišao sa 25 miliona evra samo u nekretninama. I to je ono što je priznao. Možda svojim satrapima u intimnom razgovoru otkrije i nešto više, vredi da ga pitaju”.

Orlić ističe da pre svega treba da pitaju za 619 miliona evra prihoda Đilasovih firmi, načerupanih upravo dok je on bio na vlasti, i dok je zakidao i deci, i njihovim roditeljima, i trudnicama, i porodiljama. “Za taj novac moglo je da se kupi više od 560 miliona kilograma hleba, u veknama da se podeli na milijarde. Sve porodice u Srbiji mogle su da se nahrane za taj novac. Brašna je moglo da se podeli 1.5 milijardi kilograma, šećera više od milijardu kilograma, mleka skoro milijardu litara - i sve to je Đilas mogao da proizvođačima plati po prodajnim cenama u marketima, ako mu je do tih ljudi zaista stalo. Ali, svi znaju da nije - Đilasu je stalo samo do Đilasa. Inače ne bi u svoje masne džepove natrpao dvostruko više nego što jedna Nemačka obezbedi svim svojim poljoprivrednicima za pomoć zbog suše”.

Ocenjuje da, dok politika Akeksandra Vučića obezbeđuje svake godine sve veća davanja za decu, obezbeđuje posao za njihove roditelje i hleb na stolu svake porodice u Srbiji, uvodi automatsku protivgradnu zaštitu i investicije u kanalsku infrastrukturu, povećavajući svake godine dodatno budžet za poljoprivredu, tajkunski satrapi urlaju ispred Predsedništva, lažu i gađaju se ciframa kao svojevremeno Đilas milionima narodnih para koje su završile u njegovim kandžama.

“Misle, valjda, da Srbija ništa ne pamti i da mogu ponovo da je lažu. Međutim, Srbija dobro pamti. I to mogu Đilasovi satrapi da pitaju svog gazdu: da li ga to sva ona deca, koja su gladovala dok se on bogatio i bahatio, danas teraju sa skupova koje sam organizuje? Da li zato beži od izbora, jer se plaši gneva naroda koji je opljačkao i upropastio? Na kraju, neka Đilasovi satrapi pitaju svog gazdu - zašto je, kupujući im stranke, sa njima podelio samo mrvice, a zauzvrat ih još gurnuo da se brukaju po parkovima i stide pred komšijama”.

Srbija će nastaviti da podržava borbu Aleksandra Vučića za svako dete i svaku porodicu u ovoj zemlji jer su samo on i njegova politika države po meri naroda neprobojna barikada za povratak tajkuna i lopova naviklih da narodu gule kožu sa leđa, zaključuje Orlić.

Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva