:

:

TV Most

clock

April 05, 2019   18:08

0

163

"Orlovi" protiv Litvanije u Beogradu za ispraćaj u Kinu

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće dve vrlo atraktivne utakmice u okviru završnih priprema za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini (31. avgust-15. septembar). Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića ugostiće 10. avgusta 2019. reprezentaciju Litvanije u beogradskoj „Štark Areni", da bi dva dana kasnije, 12. avgusta, dva nacionalna tima odigrala „uzvratnu" utakmicu u Kaunasu.

Kontrolni meč sa Litvancima u Beogradu biće praktično i ispraćaj reprezentacije na Svetsko prvenstvo, pa se sa pravom očekuje spektakl pred ljubiteljima košarke iz cele Srbije.

Posle utakmice u Kaunasu naši najbolji košarkaši će, u okviru daljih priprema za najveće planetarno košarkaško takmičenje, učestvovati na „Akropolis kupu" u Atini. Put u Kinu je planiran za 20. avgust, gde će Srbija poslednje provere pred Svetsko prvenstvo imati u Šenjangu, na turniru na kome će odmeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Biće to poslednje provere „orlova" pred Mundobasket, a naš nacionalni tim će posle desetak dana u Šenjangu otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Srbija će u prvoj fazi Svetskog prvenstva igrati u grupi D sa reprezentacijama Italije, Filipina i Angole. Naša reprezentacija počeće takmičenje na SP u Kini utakmicom protiv Angole 31. avgusta, sledeći potivnik su Filipini 2. septembra, a poslednju utakmicu u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.

Izvor: Танјуг

košarkaSrbijaLitvanijanajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva