:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 02, 2022   21:04

0

105

Oružani obračun migranata u Subotici; Jedan stradao, povređeni u stabilnom stanju

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice jutros je došlo do oružanog obračuna među migrantima. Prema dosadanjim saznanjima, jedno lice je podleglo povredama, a više njih je povređeno. Policija je blokirala prilaze šumi u kojoj se desio vatreni obračun. 

 

Prema nezvaničnim informacijama do obračuna je došlo navodno između pakistanskih i afganistanskih migranata. U okršaju je korišćeno vatreno oružje.

Deo šume kraj dela grada zvanog Makova sedmica na periferiji Subotice, a koja se inače prostire uz mađarsko-srpsku državnu granicu ubrzo su opkolile jake policijske snage, koje su uz pomoć žandarmerije otpočele pretragu terena koja je još u toku.

Subotička Opšta bolnica je u jutarnjim satima za svega sat i po primila sedam migranata sa povredama zadobijenih od vatrenog oružja. Od sedmoro lica jedan mlađi muškarac je preminuo, a jedna šesnaestogodišnja devojčica – navodno iz Irana - je u kritičnom stanju.

"Povrede su nanete vatrenim oružjem, uglavnom su ustrelne ili prostrelne povrede nanete vatrenim oružjem. Ovo je bio veliki izazov za naše lekare, koji su pokazali da su spremni prihvatiti se ovakvog izazova a da su ostali pacijenti bili zbrinuti", rekao je dr. Saša Dželebdžić, direktor, Opšta bolnica, Subotica.

Policija intenzivno radi na sukobu dve grupe migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i identifikaciji aktera sukoba dve grupe migranata.

U skladu sa tim u Policijsku upravu u Subotici dovedeno je više migranata sa kojima će biti obavljeni razgovori kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog incidenta.

U sukobu između dve grupe migranata, kako je za sada utvrđeno, povređeno je nekoliko lica dok je jedno smrtno stradalo, a niko od naših državljana nije povređen niti su naši građani bili neposredno ugroženi.

Pripadnici Policijske uprave u Subotici i Žandarmerije su i dalje na terenu, saopšteno je iz MUP-a.

OB Subotica: Povređeni migranti u stabilnom stanju

Svi povređeni migranti u oružanom sukobu koji se dogodio u naselju Makova sedmica na periferiji Subotice, uključujući i devojčicu (16) trenutno se nalaze u stabilnom stanju, rečeno je T a n j u g u  u Opštoj bolnici u tom gradu.

Policija je blokirala prilaze šumi gde je došlo do sukoba migranata, na lice mesta su izašle jake snage Žandarmerije, a došli su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Ranije danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je naveo da je devojčica (16) u teškom stanju, te da joj je urađen hirurški zahvat.

Bakić je rekao da lokalno stanovništvo ovom prilikom nije bilo ugroženo i da nije zabrinut za bezbednost Subotičana.

Bakić je istakao da će se bezbednost građana Subotice, posle ovog sukoba podići na viši nivo.

Izvor: RTV, T a n j u g

Suboticamigrantisukob
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva