:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2019   16:38

0

210

Oružje nađeno kod vojne baze sakriveno na oko 500 metara od administrativne linije sa Kosovom

Oružje koje je pronađeno u napuštenom objektu u blizini vojne baze "Pečeno brdo" u opštini Preševo poslato je na veštačenje, kako je uobičajeno u takvim slučajevima, a za sada može da se pretpostavi samo da ga je neko sakrio nakon završetka sukoba na tom području 2001.godine, rečeno je danas agenciji Beta iz policijskih izvora.

U napuštenom objektu koji je od vojne baze "Pečeno brdo" udaljen oko 300 metara, dok je od administrativne linije sa Kosovom udaljen oko 500 metara, pripadnici BIA su u akciji u kojoj je učestvovala i policija u četvrtak pronašli pet komada dugih cevi: dve poluautomatske puške, jednu vojnu pušku M48, jednu modifikovanu pušku koja koristi lovačku municiju i jedan kalašnjikov kineske proizvodnje.

U objektu tom prilikom nije nađena municija niti za jedno pronađeno oružje.

Oružje je u ispravnom stanju, a pretpostavlja se da je zakopano pre 18 godina od strane pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca kada su se na području tih opština završili sukobi sa srpskim snagama bezbednosti.

Do napuštene kolibe u kojoj je bilo sakriveno oružje može da se dođe samo terenskim vozilom ili pešice, jer se nalazi u gustoj šumi u nenastanjenom delu opštine Preševo.

Izvor: Beta

oružjeoduzetoPreševo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva