:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 05, 2019   13:59

0

219

Osigurani depoziti u domaćim bankama uvećani 10,8 odsto

Osigurani depoziti u domaćim bankama tokom 2018. godine uvećani su za 10,8 procenata u odnosu na godinu ranije, što je najviši rast zabeležen od 2010. godine, saopštila je Agencija za osiguranje depozita (AOD).

Članovi Odbora direktora Agencije upoznali su na nedavnom sastanku u Beogradu delegaciju MMF-a s trenutnim stanjem i strukturom sredstava Fonda za osiguranje depozita i nivoom osiguranih depozita u Srbiji.

Misiji MMF-a, koju je predvodio Džejms Ruf, predstavljeni su rezultati nedavne procene Svetske banke o usklađenosti domaćeg sistema osiguranja depozita s Baznim principima Međunarodnog udruženja osiguravača depozita.

Na osnovu preporuka proisteklih iz navedene procene usklađenosti biće predložene izmene i dopune Zakona o osiguranju depozita i Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, koje bi tokom godine trebalo da se nađu u skupštinskoj proceduri, kažu u AOD.

„Cilj Agencije u ovom procesu jeste unapređenje sistema osiguranja depozita u Srbiji i njegovo usklađivanje s najboljom međunarodnom praksom i standardima u ovoj oblasti“, navodi se između ostalog u saopštenju Agencije.

Izvor: Танјуг

depozitdomaće bankeekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva