:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 15, 2023   8:21

0

47

Oskarovcu Čarliju Kaufmanu uručeno Srce Sarajeva

Američkom Oskarovcu, scenaristi, reditelju i producentu Čarliju Kaufmanu sinoć je uručeno "Počasno Srce Sarajeva" na 29. Sarajevo film festivalu (SFF).

Kaufman je priznanje SFF-a za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti primio u "Ljetnom Koka kola kinu", gde je potom u okviru "Open er" programa prikazan film "Adaptacija" (2002) reditelja Spajka Džonza, za koji je pisao scenario.

Primajući nagradu pred više hiljada gledalaca u ispunjenom bioskopu na otvorenom, Kaufman je rekao da je "zahvalan za ovu čast", i poručio da voli Sarajevo, još od kako je bio u tom gradu prvi put 2008. godine, a posebno toplinu njegovih ljudi.

Uručujući priznanje, direktor SFF-a Jovan Marjanović je istakao da je Kaufman "toliko kultan u svetu filma, i dugi niz godina donosi publici smeh, tugu, utehu i empatiju".

"Kada vidite jednu scenu njegovog filma teško ju je zameniti za nekog drugog autora", ocenio je Marjanović.

Kaufmanovo poslednje rediteljsko ostvarenje je "Razmišljam da okončam ovo" (2020). Radio je, između ostalog, scenarije za filmove "Biti Džon Malkovič" (1999), "Ispovest opasnog uma" (2002) i "Večni sjaj besprekornog uma" (2004), za koji je osvojio Oskara.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva