:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 10, 2021   13:48

0

111

Osmaci polagali probni završni ispit

Od današnjeg probnog testa do kraja juna ima dovoljno vremena da se određene ispravke urade, i u pogledu ocene stečenog znanja samih đaka, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić prilikom obilaska učenika Osnovne škole "Josif Pančić" u Beogradu.

Ružić je istakao da upravo probni završni test daje orijentir nastavnicima i đacima, ali i Ministarstvu i Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja omogućava da steknu sliku da li je za završni test, 23, 24. i 25. juna, potrebno nešto nijansirati ili revidirati.

"Ali, u svakom slučaju olakšati deci, jer se nalazimo u vanrednim okolnostima i iskazujemo puno razumevanje i za roditelje i za decu", rekao je Ružić.

On je dodao da od današnjeg probnog testa do kraja juna ima dovoljno vremena da se određene ispravke urade, i u pogledu ocene stečenog znanja samih đaka.

Rekao je da je važno da se đaci spreme da pokažu što bolji nivo znanja i da u skladu sa svojim željama u junu upišu željenu srednju školu.

Zahvalio je nastavnicima i đacima na odgovornom ponašanju ove godine, dodajući da je obrazovni sistem pokazao da je vrlo rezistentan prema transmisiji korona virusa, zahvaljujući poštovanju svih mera.

Probni test danas je polagalo 68.000 osmaka, jutros u 9.00 srpski, odnosno maternji jezik, a u 11.30 i kombinovani test, uz striktno poštovanje epidemioloških mera.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva