:

:

TV Most

Foto: ibna

clock

Februar 03, 2020   17:06

0

159

Osmani: Konjufca ne treba da podnosi ostavku do imenovanja za ministra, o Srpskoj listi pitajte Kurtija

Nakon što je usledio jednočasovni odmor poslanica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani rekla je novinarima da su izlaganja opozicije njihova propaganda, rekavši da uz ovakav pristup neće uspeti.

“Smatram da je to normalna opoziciona rasprava iako je ponekad bespotrebno uvredljiva, ali verujem da oni imaju obavezu da stvore neku vrstu konfuzije među građanima propagandom, to im apsolutno neće uspeti. Ono što je važno za nas koji smo osvojili mandat da budemo ovde je da danas imamo uspešno izglasavanje vlade Kosova i odmah nastavimo sa razvijanjem vladinog programa“, rekla je ona.

S druge strane Osmani je u vezi sa ostavkom Gljauka Konjufce rekla da ne treba da podnosi ostavku do imenovanja za ministra.

“Što se Konjufče tiče, on će biti razrešen sa funkcije nakon što bude izabran za ministra. Jer mu se mandat završava kada bude izabran za ministra. Kada bude izglasan za ministra njegova pozicija ostaje upražnjena. Ali kada se to dogodi, ostaće u koordinaciji sa našim parlamentarnim grupama“, rekla je ona, napominjući da neće biti odlaganja u tim promenama.

Što se tiče saradnje sa Srpskom listom, Osmani je rekla da o tome treba pitati Aljbina Kurtija, ističući da stranka Gorana Rakića, čak i ako nije deo koalicije, ima pravo na svog ministra.

„O Srpskoj listi ćete dobiti više detalja od mandatara. Iako nisu deo koalicije, oni imaju pravo da imaju svog ministra u kabinetu. Oni bi danas ovo trebalo da vide kao dan kada će svojim glasanjem ostvariti svoje interese na Kosovu. Cilj nam je da se sve zajednice osećaju jednako, jer smo im  garantovali ova prava Ustavom“, dodala je Osmani. 

Izvor: Kosovo online/Koha Ditore

KiMOsmaniKonjufcaKurtiSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva