:

:

TV Most

Foto: Ibna

clock

Novembar 10, 2020   13:10

0

82

Osmani: Nije trenutak za nastavak dijaloga

Vršilac dužnosti predsednice privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da "nije trenutak za nastavak dijaloga" sa Beogradom dok politički predstavnici u Prištini ne formiraju jedinstveniji stav o tom procesu, nakon optužnica i pritvaranja Hašima Tačija, dva bivša predsednika skupštine i šefa poslaničkog kluba najbrojnije parlamentarne stranke.

Osmani je rekla da misli da zbog trenutnih dešavanja sada nije trenutak da se dijalog nastavi odmah.

"Institucije treba da odvoje malo vremena, sednu, konsultuju se međusobno, stvore mnogo jedinstveniji stav o dijalogu", istakla je Osmani u intervjuu za Dojče vele. 

Dodaje da će da da svoj maksimalan doprinos, kako bi zajedno sa svima razgovarala o tome koji treba da budu stavovi Prištine.

"Ali sada ne verujem da je pravi trenutak za nastavak, kao da se ništa nije dogodilo. Nije da nema institucija. Institucije su tu. Ali zato što situacija nije ista kao pre nekoliko dana. Ovo mora da se uzme u obzir. Treba ponovo izvršiti procenu dosadašnjeg procesa, o čemu se pregovaralo, kako je pregovarano, šta je postignuto, ma koliko malo je postignuto. Ali da zajedno, napravimo sledeće korake. A ne da ima slučajeva kada se o nečemu pregovara u Briselu, a mi kao druge institucije to saznajemo ili preko Brisela, ili tamošnjih zvaničnika, ili putem medija", podvukla je Osmani.

Izvor: RTS

KiMOsmanidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva