:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 05, 2023   7:29

0

143

Osmi dan protesta građana na severu KiM

Na Severu Kosova i Metohije Srbi se i dalje okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava, u kojima im je onemogućen rad od kada su ih zauzele specijalne jedinice kosovske policije. KFOR je i dalje ispred zgrada opština, kao i na prilazima Zvečanu.

 

Ispred bodljikave žice, gde se nalaze i vojnici KFOR-a zaposleni u Opštini Zvečan se i ovog jutra upusuju u evidenciju dolazaka na posao, na koji im je već drugu sedmicu onemogućeno da dođu, jer su zgradu opštine zauzeli specijalci kosovsle policije.

Noć je protekla mirno u Zvečanu a veći broj građana počeo je da pristiže na proteste nešto pre sedam časova.

I osmi dan protesta Srbi istrajavaju na zahtevima da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava i sa severa KiM , kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština. U Zvečanu je još jedan zahtev upućen, a to je da budu oslobođeni uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

KFOR je dalje ispred zgrada opština, a u Zvečanu su raspoređeni na pet prilaznih tačaka gradu. 

Osim što zaposleni u lokalnim samoupravama zahtevaju da im se omogući povratak na radna mesta, isti zahtev su uputili i zaposleni u osnovnoj i srednjoj školi u Zvečanu, gde je KFOR razvukao bodljikavu žicu uz samu kapiju škole.

Izvor: TV Most

protestiZvečanKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva