:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2021   16:20

0

133

Osmi zaštićeni svedok na suđenju Mustafi govorio o ekshumaciji žrtve

U Specijalizovanim većima u Hagu u toku je suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi i svedočenje osmog svedoka Specijalnog tužilaštva, a veći deo saslušanja je i dalje zatvoren za javnost, prenosi Koha.

Zaštićeni svedok je u delu ročišta koje je bilo otvoreno za javnost rekao da je učestvovao u ekshumaciji jednog tela, dok je, prema njegovim rečima, u istoj grobnici bilo još jedno telo.

Svedok je rekao da je osoba, za koju navodi da je ekshumirana, imala polomljene noge i ruke i rane od tri metka na leđima. Dodao je da je telo ekshumirano i stavljeno u kovčeg.

Ispričao je da su se na to mesto vraćali po drugi put i da se u istoj grobnici nalazilo još jedno telo, ali nije identifikovan pol. Naveo je da je i drugo telo bilo pokriveno ćebetom.

Zaštićeni svedok odgovara pod merama bezbednosti i nosi šifru V04391.

Optuženi Saljih Mustafa uključio se na ročište video linkom.

Na suđenju Mustafi do sada je svedočenje završilo sedam svedoka, i svi su zaštićeni.

Suđenje je počelo 15. septembra 2021. i prvo je u Kosovskim specijalizovanim većima u Hagu, a Saljih Mustafa je prvi pritvorenik Specijalnog suda.

Optužnica protiv Mustafe potvrđena je 12. juna 2020. godine, a uhapšen je 24. septembra prošle godine, pod optužbom za ratne zločine.

Mustafa je u pritvorskom centru u Hagu, a u izjavi pred sudom izjasnio se da nije kriv.

Izvor: Kosovo online/Koha Ditore

KiMSpecijalni sud za OVKSaljih Mustafa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva