:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 08, 2021   11:35

0

89

Osmomartovske čestitke državnih zvaničnika Srbije

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić čestitao je danas svim ženama 8. mart - Međunarodni dana žen, koji, kako je istakao, predstavlja simbol levičarskog praznika nastalog kao borba za politička, ekonomska i socijalna prava žena.

"Simbolično obeležavanje Dana žena prilika je da se podsetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava ali i da im još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja njihovog položaja", naveo je Dačić u čestitki.

Stefanović čestitao Međunarodni dan žena - 8. mart

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović čestitao je danas svim pripadnicama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i svim ženama u Srbiji, Međunarodni dan žena - 8. mart.

Stefanović je naveo da se 8.mart obeležava kao međunarodni praznik širom sveta kao dan žena - hrabrih, odlučnih i jakih osoba bez kojih svet ne bi mogao da “diše na ovaj način”.

“Ne bi mogao da postoji, jer vi isti stvarate, ali ga i svojskim doprinosom činite boljim mestom”, poručio je Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar je poželeo "svim pripadnicama lepšeg pola u Srbiji da budu srećne, uvažene i uspešne i istakao da su žene pokretači i stubovi svojih porodica, ali i kolektiva u kojima rade".

Zahvalio je ženama na tome što se neumorno bore za Srbiju i što ulažući svoje znanje, sposobnosti, ogromnu energiju i požrtvovani rad, rame uz rame sa svojim kolegama, čine vojsku Srbije jačom i boljom.

“Ponosan sam što ste deo našeg sistema odbrane i što služite Srbiji!”, poručio je Stefanović pripadnicama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Atanasković: Podrška ženama koje žele da budu preduzetnice

Osnaživanje žena koje žele da se otisnu u preduzetničke vode jedan je od prioriteta rada Ministarstva privrede, navela je danas u čestitki povodom Dana žena ministarka Anđelka Atanasković.

Ona je poručila da je s tom namerom Ministarstvo privrede ove godine već pokrenulo Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade i tome je namenilo 100 miliona dinara.

"Želja nam je da pomognemo damama u prvim, najrizičnijim godinama bavljenja preduzetništvom", poručila je.

Uz čestitke povodom praznika Atanasković je pozvala žene koje žele da se otisnu u preduzetničke vode da to i učine i ponovila da će im resorno Ministarstvo pružiti maksimalnu podršku u tome.
 

Čestitka Dragana Markovića Palme

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma čestitao je danas 8. mart uz poruku da žene nikada nisu bile potrebnije porodici i duštvu.

"Budite jake i onakve kakve ste bile svih ovih godina i da se u Vašim porodicama priča samo o lepim stvarima. Da smo živi i zdravi i da nam se deca rađaju. Bez Vaše podrške nema ni bolje budućnosti. Srećan 8. mart-Međunarodni dan žena", napisao je Marković i dodao da su prošla i ova godina "nezapamćeno teške" za sve porodice u Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva