:

:

TV Most

Foto: Sremska televizija

clock

April 01, 2021   8:36

0

165

Osnovci iz Sremske Mitrovice u humanoj misiji – uskršnji paketići za vršnjake sa KiM

Od početka meseca oko 3.500 osnovaca iz Sremske Mitrovice prikuplja uskršnje pakete za vršnjake sa Kosova i Metohije. Najviše ih je iz mesne zajednice "Blok B", koja je poznata kao oaza humanosti i zajedništva.

U kvartu dobrote u Sremskoj Mitrovici, takva je i škola. Svakoga dana njeni osnovci u posebnu učionicu donesu nove šarene pakete za decu sa Kosova i Metohije. U njima su, kažu, igračke i druge stvari, ali najvažnija je ljubav s kojom to čine.

Pripremila Gordana Manjenčić
"Tu smo spakovali slatkiše, olovke, flomastere i sveske i jako sam srećan što im možemo pomoći", navodi Danilo Stupar, učenik drugog razreda OŠ "Jovan Popović" iz Sremske Mitrovice.

Škola "Jovan Popović" iz Sremske Mitrovice jedna je od sedam u kojima se sprovodi akcija. Do sada su prikupili 800 paketa.

"Svako dete je poslalo emotivnu poruku, u pismu je sadržaj da žele da ostvare komunikaciju sa decom sa Kosova i Metohije i da se jednoga dana i upoznaju", navodi Mirjana Ivanović, učiteljica u OŠ "Jovan Popović" iz Sremske Mitrovice.

Mina Radosavljević, učenica drugog razreda OŠ "Jovan Popović" iz Sremske Mitrovice, deci koja žive na Kosovu i Metohiji poželela je dobro zdravlje.

"Takođe im želim da bude dobra u školi, da se trude i da rade. I najvažnije – želim ima da budu živa i zdrava", dodala je Radosavljevićeva, dok im je njena drugarica iz razreda Vanja Dukić poručila da veruju u sebe.

"Čak iako ste mali, možete učiniti puno stvari, verujte u sebe, jer vi to možete", poručila je deci na Kosovu i Metohiji Dukićeva.

U Mesnoj zajednici koja je organizator akcije oduševljeni su odzivom.

"Neverovatno je koliko deca sama žele da učestvuju u tome, a tu su i roditelji, tako da ne sumnjam u kvalitet ove akcije i u brojno stanje tih paketa", navodi Dragan Božić, predsednik MZ "Blok B" iz Sremske Mitrovice.

U mesnoj zajednica "Blok B" živi 9.000 ljudi. Sami su uredili dečja igrališta, zasadili drveće, organizuju akcije, časove stranih jezika i bave se humanitarnim radom.

"Stvarno je milina živeti u ovom delu grada", ističe Božić. 

Osim po ljudskim vrlinama "Blok B" poznat je i po tome što ima mnogo porodica sa troje i četvoro dece. Sve je ovde podređno detetu, pa i jedna od najvećih manifestacija u Srbiji "Pavlove dečje igre".

Da budu dobri ljudi i neguju odnose, deca se ovde uče od malena, pa i lepim manirima, u kojima je uživala i naša ekipa.

Izvor: RTS

KiMSremska Mitrovicapoklon paketi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva