:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2019   13:37

0

283

Osude napada na komunalne radnike

Predstavnici političkih partija osudili su sinoćni napad i uvrede upućene radnicima "Gradske čistoće" na protestu u Beogradu.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović poručila je da, kao što građani koji su nezadovoljni imaju pravo da šetnjom izražavaju svoj protest, tako i ljudi koji rade svoj posao na ulicama imaju pravo da ih niko zbog toga ne vređa i ne napada.

"Oni nisu ničiji politički protivnici, već naši sugrađani koji rade svoj posao i koji su svakodnevno u službi svih građana Beograda, i nedopustivo je da budu vređani ili napadani dok rade svoj posao", rekla je Mihajlovićeva.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da sinoćnji napad učesnika protesta na radnike JKP "Gradska čistoća" nije izražavanje političkog stava, već linč.

"Umišljena beogradska elita napala je komunalce, za njih su oni niža bića koja moraju da ćute i trpe dok se iživljavaju na njima", naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj medijima i ukazao da su "napadnuti vredni ljudi, koji samo rade svoj posao".

Predsednik PS zatražio je od državnih organa da sačuvaju mir i red u zemlji i da zaštite radnike Gradske čistoće u Beogradu i svakom drugom gradu u Srbiji.

I beogradski odbor SNS-a osudio je napad na zaposlene u JKP "Gradska čistoća", koji su samo "obavljali savesno i časno svoj posao, uklanjajući nered koji su za sobom ostavile pristalice Đilasovog, Jeremićevog, Obradovićevog i Trifunovićevog saveza".

Gradski odbor je pozvao nadležne državne organe da što hitnije reaguju i sankcionišu počinioce.

Takođe, sekretar beogradskog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Marković poručio je u saopštenju da je nedopustivo da se bilo ko ponaša kao varvarin, i da brutalno vređa ljude koji se nalaze na svom radnom mestu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je sinoć napisao na Fejsbuku da je grupa demonstranata, tokom protesta "Jedan od pet miliona", napala radnike "Gradske čistoće".

Izvor: Танјуг

napadosudaradnicičistoća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva