:

:

TV Most

clock

April 04, 2019   13:22

0

191

Osumnjičeni da su pomagali Albancima sa KiM da peške pređu u Mađarsku

Pet članova organizovane kriminalne grupe uhapšeno je zbog sumnje da si izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su V. Đ. (1994), T. E. (1984), S. D. (1977), J. M. (1991) i P. N. (1994), svi iz Subotice, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i državljanin Severne Makedonije Š. K. (1968), koji je, kako se sumnja, organizator ove grupe.

Š. K. se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Subotici zbog istog dela, a za ovim licem su tragale i policije Mađarske i Severne Makedonije.

Prijavom je obuhvaćen i S. Č. (1950) iz Subotice, koji se od ranije nalazi u pritvoru u Mađarskoj, takođe zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da su članovi ove grupe u periodu od sredine oktobra do sredine novembra 2018. godine za veći broj osoba albanske nacionalnosti sa područja Kosova i Metohije omogućili prebacivanje preko državne granice sa Mađarskom i dalji nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

Oni su, kako se sumnja, organizovali prihvat na teritoriji Subotice za osobe, albanske nacionalnosti sa KiM, kojima su omogućavali da pešice ilegalno pređu granicu Srbije. U međuzoni su im predavali putne isprave osoba sa kojima imaju fizičke sličnosti, uz pomoć kojih su ova lica zatim ulazila na teritoriju Mađarske.

Potom su im organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko teritorije Mađarske do konačne destinacije na teritoriji Austrije, a kako se sumnja, za navedeno su uzimali oko 900 evra po osobi.

Hapšenje članova organizovane kriminalne grupe je sprovela srpska policija u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa austrijskom i mađarskom policijom.

Izvor: RTS

osumnjičeni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva